Toppbild

Toppbild

söndag 13 augusti 2017

GP-finalen i Västerås

GP-Serien i sportskytte 50m och 300m avslutades i Västerås i helgen med GP-finalen. Sällskapet hade Viktor på plats som skulle skjuta 60 skott liggande på söndagen.

Tävlingarna började redan i fredags med 300m och fortsatt under lördagen. Vi anlände under eftermiddagen till Västerås så vi kunde vara med på den traditionella grillkvällen där det bjöds på kött och burgare av finaste kvalitet.

Klockan 10:00 på söndagen skulle herrjuniorerna grundomgång skjutas och det vara hyfsade förhållanden även om det började blåsa lite mer. Viktor började med en 10:a och en 8:a men därefter sköt han 18 raka 10:or och det såg riktigt bra ut efter 40 skott där han och han hoppade mellan 1:a till 3:e plats. Tyvärr tappade Viktor på de sista 20 och han slutade på 610.3 och en 3:e plats. Denna 3:e plats räckte dock till han fick tillräckligt många poäng för att vinna GP-serien totalt för herrjuniorer.

När det vara dags för final hade det börja blås upp riktigt mycket och juniorerna såg att det skulle bli en tuff final. Oscar Wässman, Björksta, vann finalen ganska överlägret men Viktor var med om kampen om 2:a och 3:e platsen, det hela slutade med att han efter 22 skott var med om en shoot-off med Emanuel Söderlund vilket i praktiken också var i kampen om den totala finalsegern i GP-serien och den vann Viktor så han blev 2:a i finalen och vann finalserien totalt.


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar