Toppbild

tisdag 24 juli 2018

SM - Dag 2

Dag 2 på SM-Veckan och vi hade 3 skyttar i farten idag.

Först ut var Oscar som gjorde debut i helmatchen 3x40 på 300m. Det slutade med 1092 poäng vilket han är ganska nöjd med, han hade hoppas på 1100.

Idag var det även JSM Herrjunior 60 skott liggande och det var en av föreningens största medaljchanser både i lag och individuellt. Det var mycket på spel då det var både JSM, JSM i lag samt GP final i denna gren under dagen i en och samma skjutning. I grundomgången sköt Viktor 609.6 vilket var 3:e bästa resultatet för dagen bland herrjuniorerna. Oskar Larsson hade det lite kämpigare idag och hade 596.8. I lagtävlingen blev Viktor och Oskar 2:a , 1.3 poäng efter Furulund som vann. Grattis till JSM-Silvret killar!

När det gäller GP-serien blev Viktor 3:a idag men han vann totalt då Dennis Oscarsson blev 4:a för dagen, därmed vann Viktor hela GP-Serien för andra året i rad

I finalen krävdes det 605.8 för att komma dit. Dennis kopplade greppet direkt och ledde ganska stort efter 10 av de 24 skotten. Sedan gjorde Viktor en magisk upphämtning och vid skott 20 var han i en liten ledning som han höll nätt och jämt inför sista skottet. Då sköt Viktor tyvärr en 9.4 mot Dennis 9.9 och Dennis vann JSM med 0.3 poängs marginal. Grattis till Dessnis som vann JSM-Guld för andra året i rad och ett stort grattis till vår Viktor som vann ett JSM-Silver. (det är tredle året i rad han är på pallen i denna gren nu).

Dagens vinnare:
Dam 3x20 300m: Anna Norman, I16/Lv6
Herr 3x40 300m: Kalle Olsson, Eskilstuna
Damjunior 60L: Moa Nilsson, Arvika
Herrjunior 60L: Dennis Oscarsson, Furulund

För övrigt så kan vi nu rapportera att alla skyttarna är på plats i Kristinehamn från vår förening. Under gårdagen kom familjen Larsson och Emelie kom också hit på kvällen. Några av de som inte slöt idag har paddlat kanot och åkt båt. Vi har också badat i Vänern.

Imorgon är det dags för 3x40 och 3x20 på 50m.