Toppbild

Toppbild

söndag 16 september 2018

Gåsaskyttet

För 55:e gången i rad arrangerades Gåsaskyttet av föreningen. Tävlingen började skjutas på gamla skjutbanan på Näsby och sedan 1985 har det tävlats på Wendesbanan. I början var det bara på 300m men sedan ca 20år tillbaka är det även korthållstävlingar i Gåsaskyttet.

Det vara fint väder idag och det var rätt många skyttar på plats (ungefär samma deltagarantal som det brukar vara , 66 starter i Korthåll och 34 i Bana gevär). Många skyttar dubbelstartar och i kombination med de roliga lagtävlingarna Gåsa-Cupen och 4 finaler så blir det en ganska lång och stökig dag tidsmässigt.

Sällskapet hade 6 skyttar till start på 300m och 6 skyttar på korthåll. På gevär hade vi Henrik som sköt 150 + 99 i kikarklassen och den vann han. I liggandeklassen gevär hade Oskar L 142 i tävling A och sedan sköt både Hannes och Hugo 98 i tävling B som toppresultat. I korthållstävlingen sköt Viktor 241, Oskar L 238, Hugo 237 och tvillingarna 234 och samtida gick till final.

Mästare i Gåsaskyttet 2018
Gevär: Ronnie Bjuvegård, Sölvesborg
Gevär Ligg: Rasmus Jagerstål, Löberöd
Korthåll utan stöd: Kim Jönsson, Furulund
Korthåll med stöd: Rasmus Jagerstål, Löberröd
GåsaCup Gevär: Dagens hopplock
GåsaCup Korthåll: Team Monard

Det blev en väldigt lång dag med högt trykc i serveringen så att maten tog slut och vi fick åka och handla en extrarunda under dagen. Ett STORT TACK till alla som var med och arrangerade under dagen!




































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar