Toppbild

Toppbild

söndag 21 oktober 2018

Rapport från Kikarfältskyttarna

Sällskapet börjar få en massa nya skyttar: Kikarskyttar! Från att varit 1-2 kikarskyttar har vi nu 7-8 skyttar som är aktiva. Här kommer rapport från deras "samordnare" Henrik Nyberg

Figurfältskjutning i Bromölla 14/10
Henrik var vår enda deltagare men han vann på maximala 30 träff och 139 poäng!

"Träningsläger" på Wendesbanan 20/10

Under lördagsförmiddagen genomförde föreningens kikarskyttar en träningstävling på Wendesbanan. Syftet var att skrapa av ringrosten för de rutinerade och ge våra nya medlemmar en chans att lära sig kommandon samt att mäta och skruva på siktet.

För att få en realistisk övning skalade vi ner målen så att de motsvarade den storlek de skulle vara om de satt på 250 till 600 meters avstånd. Själva genomförandet gick till så att vi sköt från 100m och sedan klickade vi upp enligt tabellen för de uppmätta avstånden och sköt. Efteråt rättade vi träffarna  baserat på rätt avstånd i våra tabeller. Facit och tavlor finns i målboden om någon vill använda dom. Kontakta Henrik för en mer detaljerad genomgång av hur det funkar.

Till sist kronograferade vi vår ammunition för att säkerställa att vi räknar rätt i våra ballistiktabeller.


SSM i Karlshamn 21/10

Under söndagen var det fältskjutning i Karlshamn och föreningen representerades av 4 kikarskyttar, varav två, Kalle och Per, gjorde sin första tävling.

Förhållandena var perfekta, mulet, vindstilla och ca. 12 grader. Avstånden var som vanligt ganska korta men det kompenserades av att målen var ganska små relativt sett. Med andra ord en bra första tävling för den som vill prova på fältskytte.

Resultat (36 max)
Henrik 34
Stefan 33
Kalle 32
Per 24
de exakta placeringarna var inte klara när detta skrevs.

På söndag 28/10
Nästa söndag har vi 6 kikarskyttar anmälda till Rinkaby där det enligt ryktet bjuds på kortare skjuttider och dubbelmål. Föreningen dar dessutom hand om att markera ett mål och serveringen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar