Toppbild

Toppbild

söndag 12 maj 2019

Svensk-Dansken

Under hela lördagen var det vänskapstävlingen mellan skyttar från norra Själland och Halland (+ Kristianstad) på Wendesbanan. Det var 3:e året vi i föreningen var med och i år var det hos oss. Denna tävlingar har långa traditioner med både lagtävlingar och individuella tävlingar och det blev väldigt mycket skytte för de flesta med grundomgångar, lagtävlingar och final i lagtävlingarna.

Det vara 49 starter på 50m och 29 starter på 300m vilket var mer de senaste åren så det riktigt roligt att både många danska och halländska skyttar hade hittat till oss. Vi själva hade 10 skyttar + Albin från Södra Gärds som var med.

Dagens började med en grundomgång 20 skott både på 300m och 50m på en totalt tid av 25 minuter, vilket kanske upplevdes lite stressigt av våra ställningsskyttar på 50m men det skulle bli betydligt tuffare med skjuttiderna senare på dagen. Från sällskapet lyckades Hugo bäst för dagen som vann både 50m och 300m i ungdomsklassen, 193 på 50m och 188 på 300m.

Vi hade grillen igång så skyttarna kunde köpa grillad korv och burgare. (Reminder nästa gång: Köp mer korv- det gillar danskarna).

Efter lunch var det dags för lagtävlingen på 50m där man sköt i mixade lag (en svensk och en dansk). Lagen lottade vi under förmiddagen och detta var en nyhet i denna tävling just för att skyttarna från de olika länderna skulle komma varandra lite närmare. I lagtävlingen sköt varje skytt 30 skott på 25 minuter och sedan gick de bästa sammanlagda resultaten vidare till en lagfinal. Ställningsskyttarna sköt 3x10.

Sällskapet fick både Hugo, Linus, Albin och Johanna i final och dessa finaler sköts nollställda och lite annorlunda än vad vi är vana vid. Liggandeskyttarna sköt först 10 skott på 4 minuter och sedan 5 skott på en minut! Ställningsskyttarna sköt en "nordisk grunnlag (3 stå, 3 knä och 4 ligg)" på 5 minuter och sedan 5 knä på 3 minuter. För Hugos del fortsatte det gå bra för han vann lagtävlingen i liggande tillsammans med sin danska skytt. Johanna kom 2:a i ställning och i ställningstävlingen vann vår fd. föreningskompis Mimmi.

Vid 4 tiden var det prisutdelning för hela tävlingen och flera av våra skyttar fick pris och sedan så avslutades hela dagen med en middag där vi satta i paviljongen och åt mat som Bengt på Rökeriet hade ordnat.

Hela dagen blev mycket lyckad där genomförande av tävlingen och allt runtomkring fungerade mycket bra och det var nog roligt för våra skyttar att träffa lite skyttar man inte brukat möta på skjutbanan. Vi är redan nu inbjudna till nästa års tävling den 16 maj i Hilleröd.

TACK till alla som var med och arrangerande denna dag

Hela Resultatlistan ser ni här











































1 kommentar:

  1. Rigtigt mange tusinde tak, for en fantastisk dag. Som Delegationsleder fra Danmark og Jury medlem har jeg kun ros og varme hilsner fra Alle Danske deltagere.
    Vi glæder os til at se jer på Hanebjerg Skyttecenter ved Hillerød. 16 maj 2020 til vores 93. runde af Dansk Svenskan.

    SvaraRadera