Toppbild

Toppbild

söndag 23 juni 2019

Guldskottet och DM 60L

Idag var det Guldskottet i Dagstorp som också kombinerades med DM i 60 skott liggande. Hela 39 skyttar på plats varav 34 vad DM-skyttar....nytt rekord! Sällskapet hade 4 skyttar på plats, Oskar L, Mia, Åke och Viktor.

Det var fint väder och inte så blåsigt i de 4 grundomgångarna. Resultaten kan ni se på Ind-Ta (inom kort) men dagens näst bästa resultat i hela tävlingen hade Viktor på 619.1 vilket gav seger i DM för herrjuniorer (3:e året i rad) och en direktkvalificering till finalen i Guldskottet. Oskar hade 602,? och tillsammans tog Viktor och Oskar ett silver för herrjuniorer i lagtävlingen.

Väl i finalen som skjuts som en cup-final med "varningar" (ja ungeför samma som när vi skjuter cup) så var det 10 skyttar kvalificerade. 6 av dem på resultat och 4 st på bästa guldskott som är skott nummer 30 i grundomgången. Viktor hade lite stolpe in i finalen och fick en varning men klarade sig kvar bland de 3 sista skyttarna i en final där det började blåsa lite. Finalen avslutades med 3 skyttar och 5 skott, skyttarna var Viktor Webeklint, Håkan Hertzman och Viktor. Viktor W ledde finalen i 4 skott men i sista skottet gick vår Viktor om och vann finalen!

Roligt i år var att det genomfördes DM i samtliga grenar och det verkar som skyttarna verkligen trivs med att skjuta DM i 60L i Dagstorp. Frågan är hur själva tävlingen klarar ett 5:e skjutlag?
Ett stort TACK till Dagstorp med Camilla i spetsen för en fin tävling!


Samt lite fler bildr från Bengt Kämpe, Trelleborg
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar