Toppbild

Toppbild

lördag 5 september 2020

JSM Sportskytte 50m - Dag 1

 Idag var det dag 1 på JSM Sportskytte 50m på Wendesbanan. Idag vara det 60 skott liggande för både damjunior och herrjuniorer. Extra roligt att vi kunde genomföra dessa tävlingar med tanke på läget och vi hade gjort en hel del får att hantera de restriktioner vi hade - de flesta accepterade dessa regler så det hela fungerade mycket bra. Vi fick mycket beröm under dagen för att vi arrangerade detta JSM - det vara många som hade längtat efter en tävling. 

Vädret började vindstilla på förmiddagen och när damjuniorerna sköt så vad det i princip "40 skyttar anmälda och det kom " på skjutbanan men sedan i de 2 herrjuniorlagen så blåste det upp mer och mer och det var väldigt svårt att skjuta i dessa lag - och det syntes på resultatnivån. 

Sällskapet hade 6 skyttar anmälda och det kom 5 skyttar till start. Albin, Niclas, Hannes och Linus sköt i andra laget och Viktor i det seedade 3:e laget. Alla hade det riktigt kämpigt med blåsten men trots denna blåst så sköt Linus personligt rekord idag (även Niclas sköt sannolikt rekord....) Alla våra skyttar kämpade i de svåra förhållandena idag. Viktors resultat räckte till 2:a plats och då var en av 8 skyttar som gick till final. Albin och Viktor bildade lag och de tog en 3:e plats i lagtävlingen. Grattis till JSM-Bronset (Albins första JSM-medalj)

Först ut var damjuniorernas final och mitt under final så kom det en störtskur i kombination med hårda vindar så det blev en riktigt tuff final dör Molly Persson från Mönsterås segade. I herrjuniorfinalen var den skånska dominansen stor med 6 av 8 skyttar från Skåne. Detta var Viktors 5:e raka JSM final i denna gren och tyvärr började harn riktigt svagt och efter de 5 första skotten låg han sist på 8:e platsen, efter 10 skott låt han 7:a och sedan så segde han sig upp skott för skott och slutligen var han nästa ifatt ledningen men det blev tillslut en 3:e plats och ett JSM-Brons i en final som vanns av Anton Salomonsson son Furulund. Detta vara nu Viktors 4:e medalj i denna gren, nu har han ett guld, ett silver och två brons på de fem senaste åren.

Dagens resultatlista

 Dags avslutades med prisutdelning som skedde ute på gräsmattan, vi var nära att flytta in den p.g.a. det dåliga vädret men på slutet av dagen så kom solen fram och det blev en riktigt fin avslutning på dagen. Hela tävlingen har fungerat bra och jag vill rikta ett stort tack till alla från föreningen som har hjälpt till. Vi blev några fler än vad det var tänkt men det behövdes också för att vi skulle kunna leverera ett fint arrangemang. Återigen. TACK!

Imorgon är vi en lite mindre grupp på skjutbanan och då skall vi skjuta 3x40. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar