Toppbild

Toppbild

söndag 31 oktober 2021

DM 10m Sport

 Det var DM Sportskytte 10m på Wendesbanan under söndagen för både juniorer och seniorer. Först 60 skott stående och därefter finaler. 12 skyttar kom till start i 3 mästerskap. Sällskapet hade 5 skyttar till start (Maja, Isac, Albin, Hugo och Amanda)  och var en av 3 deltagande föreningar (åter ett exempel på hur tufft det är efter Coronan med skytteverksamheten)

Alla började med grundomgången och alla skyttarna visste också att de skulle gå till final så det var lite mindre press än vanligt. Damjuniorerna visade god form och hade dagens 3 högsta resultat där vår Maja Strand hade 616,2. Dagens högsta hade Maja Bucher på 620,9

Efter grundomgången kunde vi konstatera att Sällskapet med Maja och Isac (607,8) vann lagtävlingen för juniorer på 1224,0 (nytt för i år att lagtävlingen kan bestå av mixade lag). Det deltog 4 juniorlag och ett seniorlag i tävlingen. 

Sedan var det dags för finalerna och både Maja och Isac höll sig framme i toppen och de låg båda på en 3:e plats efter 20 skott i sina finaler men de lyckades båda spurta om till en 2:a plats i sina finaler, Så DM silver till dem båda.  

Skånska mästare (DM-segare) blev

Herrar: Fredrik Lövanader, Kävlinge

Herrjunior: Jesper Johnsson, Kävlinge

Damjunior: Maja Bucher, Skabersjö

Resultatlista

Det blev en trevlig förmiddag i skjuthallen där vi dessutom serverade finfin fika under dagen. TACK till alla som hjälpte till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar