Toppbild

Toppbild

tisdag 19 juli 2022

SM Korthåll Liggande

 Sm-Veckan i Skytte går i år i Boden - detta är skjuter man även BAN-Sm och därför kallas denna tävling  Total-Sm av vissa. Ban-Sn avgjordes under söndag-måndag, Nationella Korthålls Sm skjuts under tisdag till torsdag och sedan avslutas det med de internationella grenarna under torsdag till lördag. 

Viktor är på plats och han skjuter på tisdag, onsdag, fredag och lördag. 

Tävlingarna avgörs på Rödbergets skjutbanor i Boden. Det är en mycket fin militär anläggning som byggdes inför militära VM 2008. Banorna används tyvärr väldigt lite av det civila skyttet men till detta SM blev det OK (kommer mer bilder från anläggningen senare)

Tisdagens tävling var Nationellt Korthåll Liggande som avgörs i klasserna Veteran och Öppen och dessutom är det föreningslag och distrikslag. Dagens innebar lite sol, lite svalt väder och en hel del regn men relativt vindstilla. 

Viktor inledde grundomgången med 49+49+50+50= 198 vilket gav plats 1 i finalen där även Olle Gabrielsson, Rommehed hade 198. Just före seniorfinalen så sköt de veteranfinalen där Olle ledde med 197 och sedan sköt han 150 i finalen och 347 innebar nytt svenskt veteranrekord.

Viktor inledde med 97 i seniorfinalen och hade en enpoängsledning före 3 skyttar och sedan sköt han stabila 50 poäng i skott för skott och det blev en seger på 345poäng, en poäng bättre än förra året då han vann på hemmabana. Grattis till SM-Guldet Viktor!

Det blev även ytterligare ett SM Guld i distriktslaget med Skåne där Viktor vann tillsamman med Ingemar Månsson, Henrik Olsson, Johanna Nyman och Fredrik Lövander. 

På kvällen blev det firande med tårta i stugan för dagens segrare.

Resultatsida

Nyhet Gevärssektionens hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar