Toppbild

Toppbild

söndag 14 augusti 2022

Skåne-Halland

 Idag var det landskapsmatch Skåne-Halland. Lite unikt för i år att båda matcherna på 10m och 50m sköts samma dag. Ett mycket trevligt och lyckat upplägg!

På förmiddagen var det luftgevär i Sjöbo. Varje landskap har 10 skyttar och i luft är det 3 Herrar, 3 Damer, 2 HJ och 2 DJ i laget. Sällskapet hade 3 skyttar i laget: Maja Strand, Viktor Klemmedsson och Amanda Sandmark - den sistnämda gjorde debut i denna match. Alla skyttar sköt 60 skott stående i matcher mot en från motståndarlaget. Hallen var mycket varm denna varma dag men skyttarna kämpade på och det slutade med skånsk seger 6-4.

Därefter åkte skyttarna till Öved-Östrabys nya fina skyttelokal och åt en gemensam middag där alla skyttar från både 10m och 50m samlades och dessutom var det ledare och funktionärer på plats. Där bjöds det på helstekt gris för över 50 personer med fint uppdukat i deras luftgevärshall. Aldrig tidigare har det nog varit så fin middag i Skåne-Halland matchen (För er info: Dagen innan hade Öved-Östraby haft grisfest för 100 personer - så det passade utmärk med detta upplägg för dem). Med som ledare och supportrar från sällskapet var dessutom Thomas, Pernilla, Martina, Fredrik och Per. 

På eftermiddagen var det sedan dags för korthållsmatchen där varje lag hade 3 st 3x20 skyttar, 3 st 60L skyttar och 2 st Huvudskjutningsskyttar (som dessutom sköt 2 ggr). Detta blev 10 matcher även där. Viktor sköt 3x20 och Albin Sandmark sköt 60L. Skåne segrade med 8-2.

Ett stort tack till Skånes Skyttesportförbund, Sjöbo Ungdomsskyttegille och Öved-Östabys Skytteförening för en riktigt trevlig skyttedag!

Bilder: Pernilla och Per samt Bengt Kämpe
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar