Toppbild

Toppbild

lördag 17 maj 2014

En dag på Ravlunda skjutfält

Idag var det strålande väder och flera skyttar från föreningen var på Ravlunda skjutfält för att tävla och reka inför kommande aktiviteter.

Det var nämligen både k-pist fältskjutning och korthållsfältskjutning på Ravlunda skjutfält och fältet visade sin bästa sida med fint väder och nästan vindstilla (en lätt bris var det och det fläktade skönt). Vi samlades långt ute på fältet och sedan gick k-pist skyttarna till vänster på sin runda och korthållsskyttarna gick till höger.

K-pist skyttet vet vi inte så mycket om. Jörgen var väldigt nöjd med sina 57 träff av 60. Rickard var mindre nöjd.

Korthållstävlingen lockade 20 skyttar i 3 patruller. Det var Löderup som hade ordnat målen och vi i sällskapet var patrull- och skjutledare (tack ni som var med och hjälpte till) . 4 skyttar från oss var på plats, Viktor, Hugo, Riccy och Thomas samt 2 föräldrar och en maskot.

Vi bjöds på en mycket fin och varierande runda. Det var fina mål med både kända och okända avstånd, det var flera dubbelmål osv. En tekniskt klurig runda på 5 stationer som skyttarna tyckte om, fint ordnat av banläggarna.

Våra skyttar sköt
Hugo, 20, i sin första tävling
Thomas, 21
Viktor, 22 (han sköt bl.a. en 4:a i knä vilket han var mycket nöjd med)
Riccy, 28

Efteråt så stat vi och fikade i gräset med utsikt över Hanöbukten

Mål 5. En B9 på drygt 80 meter

Viktor sköt knäThomas hade regnbyxor på sig.....det behövdes inte

 28 träff  för Riccy idag och näst bäst i tävlingen

Analys efter k-pist fältskjutningen. Bengt N var också på fältet idag och rekande inför nästa vårs stortävling på fältet

Välbehövlig fika efter skjutningen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar