Toppbild

Toppbild

torsdag 26 juli 2018

SM - Dag 4

Idag var det sista dagen med sportskytte på SM-veckan med 60 skott liggande för damer och herrar. Sällskapet hade 6 skyttar till start.

Resultatet 583.9 var ett väldigt gångbart resultat idag för det sköt både Oskar L, Mia och Johanna idag. Åka var något efter men idag fick vi 2 st finalister. Emelie Johansson sköt 606.8 och blev 7:a i damklassen. Viktor sköt 612.5 och på det blev han 8:e man in i SM-finalen, hans första SM-final för seniorer vilket har naturligtvis var mycket nöjd med.

I lagtävlingarna blev Johanna och Emelie återigen 4:a och i herrtävlingen blev Viktor och Oskar 7:a

Finalerna blev mycket spännande tillställningar. Emelie ledde efter 5 skott och låg sedan länge 2:a men slutade 4:a . Stort Grattis för ett mycket bra resultat. Inför sista skottet hade ettan och tvåna på samma poäng så det var spännande in i det sista. I herrfinalen började Viktor lite trevande men var uppe på 4:e plats ett tag men slutade 5:a i sin fösta SM-final. Grattis till Viktor också. Både Emelie och Viktor var mycket nöjda med sin finalplatser idag.

Annars har det varit en mycket varm dag och det var även ganska blåsigt ute på skjutbanan vilket försvårade för skyttarna en hel del. Men i år var det endast skyttar från de seedade lagen i final så det blev lungt i leden efter det utfallet (jämför med SM 2016 på Wendesbanan då det vara annat ljud från gnällarna.....)

Dagens roliga inslag stod en ung älg för som stod ca 20m från parkeringen på skjutbanan och käkade gräs i lungnan ro....han brydde sig in om att det var SM i alla fall.

Dagens vinnare
Herrar 60L: Kalle Olsson, Eskilstuna, ....5:e guldet nu
Damer 60L: Anna Normann, I16/Lv6....3:e guldet

Läs mer på: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2018/kallesfemteochannastredjeguld/

Imorgon är det det nationella skyttet som tar vid med Korthåll Liggande, det är det största Sm-dagen med flest deltagare. Ikväll lär det också bli minigolf turnering för de skpnska skyttarna....vi får se vem som vinner den tävlingen......det ryktas att en del har tränat.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar