Toppbild

Toppbild

söndag 29 juli 2018

SM - Dag 7

Sista dagen på SM-Veckan och den avslutades ute i skogarna i Kristinehamn när det var dags för Korthåll Fält i 7 stationer. Dagens började med regn men när väl skyttarna gick ut var det varm igen, så varmt så egentligen hade arrangören behövt har fler vätskestationer ute på den ganska långa rundan (Jmf. med SM 2014 i Västerås då de körde ut med vatten till skyttarna)

Bloggredaktionen är inte på plats så detta baseras på referat och bilder från andra. Sällskapet hade 3 skyttar till start:
Thomas, 33  - vilkek gav en 16:e plats
Johanna, 29
Viktor, 26
Thomas och Viktor blev 10:a med föreningslaget

Dagens segrare (uppdateras när vi kommer åt arrangörens hemsida)
SM Senior: Benny Svensson, Värö (2:a Ingemar Månsson)
SM Veteran: Bo Dahlen, Fingspång
RM Veteran Ligg: Lennart Högenberg, Sjuhäradsbygden
RM KF17: Malin Svedberg, Björksta
RM KF15: Jennifer Gustafsson, Ramselefors
Föreningslag: Varberg
Förbundslag Senior: Halland (Skåne blev 2:a)
Förbundslag Veteran: Östergötland

Mer info: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2018/sarskjutningarismkorthallfalt/
https://nwt.se/kristinehamn/2018/07/29/manga-nojda-med-skyttet

Sedan kan vi summera en SM-Vecka med hela 8 deltagare från föreningen vilket är mycket bra när den är på bortaplan. Det blev 3 medaljer för oss och Viktor var inblandad i alla dem men vi hade även framskjuten placering av Emelie som blev 4:a en av dagarna på SM. Oskar Larsson tog tex sin första JSM-medalj i lag denna vecka vilket är toppen! Det har varit väldigt varma dagar, både på skjutbanan men det har också gjort att vi tex har kunnat bada i Värnen hur mycket som helst. Väldigt trevliga dagar då de skånska skyttarna har umgåtts väldigt mycket på "fritiden" med både minigolf, aktiviteter och snack på kvällarna. Det har även varit samverkan mellan föreningarna och här vill bloggen speciellt tacka Greger från Furulund för att vi fick låna hans bredband när vi bloggade (en ovärderlig resurs i dessa tider) 

Årets tävlingar var ett samarrangemang mellan Kristinehamn och Storfors skytteföreningar som höll i det nationella skyttet samt service runtomkring och sedan en specialgrupp bestående av "Swedish-Cup teamet" som arrangerade sportskyttedagarna (där hade vi Thomas och Kristoffer från föreningen som var med som arrangörer). Det hela har flutit på bra och tekniken har inte strulat (hör och häpna) under veckan vilket klart underlättar flytet i tävlingarna. Kristinehamn har en fin skjutbana även om samlingslokalerna är lite små och däribland då livevisningen som kanske hade mer att önska. Detta kompenserade man dock med speaker de tre sista dagarna vilket är väldigt trevligt. Jag tycker att arrangörerna har gjort bra arrangemang utifrån de resurser de haft - är man färre skall man göra det lite enklare helt enkelt.

SM-Kungen är onekligen Kalle Olsson från Eskilstuna (ja jag vet....han är smålänning) som med hela 6 GULD visade att han är skytten nummer 1 i landet just nu, även Anna Norrman med 3 guld och ett silver visar mycket fin klass på damsidan. Två riktigt duktiga skyttar som vi lyckönskar inför VM i Korea senare i höst.

Var SM-Veckan går nästa år är tyvärr inte klart ännu. Skyttesportförbundet har dock en part som de samtalar med så vi fort hoppas att det löser sig snart. Sedan är det ingen hemlighet att Skåne har fått förfrågan om att arrangera 2020 och det hoppas jag att de skånska skyttarna och föreningarna kan ställa upp på, vi är det största distriktet på Sm-Veckan - därför bör vi också arrangera lite då och då. Vi har fina anläggningar i vårt distrikt och massor av duktiga arrangörer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar