Toppbild

Toppbild

fredag 27 juli 2018

SM - Dag 5

Årets varmaste dag var nog detta, i alla fall i Kristinehamn när temperaturen gick upp mot 34 grader under eftermiddagen, frågan hur det påverkade skyttarna? Under dagens så har alla druckit mycket vatten och försökt hålls sig i skuggan så mycket de bara kunde......vilket inte är så lät, en skjutbana är ganska öppen.

Idag vara det Nationellt Korthåll Liggande med 6 deltagare från föreningen, vi sköt
Viktor, 195
Oskar, 191
Emelie, 189
Mia, 186
Johanna, 182
Åke, 181

För Viktors del var 195 ett riktigt toppresultat, han gick nämligen in som 5:a i seniorfinalen där de ledde på 197 poäng. Viktor började med 47 men sköt sedan 49, 50 och 49 på de 15 sista skotten. Just 195 var ett gångbart resultat bland de skånska skyttarna då hela 4 skånska skyttar hade det idag.

Viktor och Emelie blev 10:a i föreningslagstävlingen och Viktor ingick i det skånska förbundslaget som också vann sin tävling. Så det blev alltså SM-Guld för Viktor idag, Grattis! Viktor sköt i 4:e omgången som sista skånska skytt och då ledde Västmanland med en poäng och en skytt kvar så vi visste att han behövde slå deras skytt med 2 poäng för att vi skulle vinna och det gjorde han med besked. Laget bestod av
Henrik Bengtsson, Svedala-Börringe,  196
Viktor Klemmedsson, Christianstad, 195
Viktor Webeklint, Furulund,  195
Johanna Nyman, Ängelholm, 194
Dennis Oscarsson, Furulund, 192

Väl i finalen så började Viktor med 97 poäng och han höll sin placering men sedan blev det tyvärr 2 st 8:or och han skönk ner i fältet. Han slutade på 337 och en 14:e plats. Men Viktor har gjort ett kanon SM med 3 finaler av 3 möjliga.

Dagens vinnare
SM Senior: Henrik Bengtsson, Svedala-Börringe (3:a blev Johanna Nyman)
SM Veteran: Ingemar Månsson, Helsingborg (3:a blev Jan-Ola Olsson, Öved-Östraby)
RM KL15: Frida Börjesson, Ålem
SM Föreningslag: Björksta
SM Senior Förbundslag: Skåne
SM Veteran Förbundslag: Skåne

Efter tävlingarna så åkte familjen Larsson hem och Klemmedsson åkte och badade i Vänern och senare på kvällen så firade vi Henrik Bengtssons guld genom att kan kom till campingen och bjöd på tårta.

Imorgon är det Korthåll Ställningar som gäller.

Mer info: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2018/skanskdominansikorthallliggande/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar