Toppbild

Toppbild

måndag 3 oktober 2011

In i dimman på Gåsaskyttet

I söndags var det GåsaskytteWendesbanan, årets sista korthållstävling bl.a. Ett 60-tal tappra skyttar hade letat sin genom dimman till Wendesbanan och väl där fick de vänta i princip hela dagen på att få skjuta.





                                                 


                                                                        
Första start var planerad till 09:00 men ca 11:30 gick första korthållsskottet iväg och då fick alla skjuta för det var lagtävlingen Gåsacupen där hela 16 lag var med. Bäst sköt Hyllstofta som vann. Vi hade 4 lag och Oscar, Viktor och André sköt 140 och blev 4:a.

I den individuella tävlingen dundrade Oscar till med 245 och tog en säker ledning i ungdomstävlingen. Nils sköt 240 och Thea 238. I korthåll liggande för de äldre sköt Henrik Bengtsson, Svedala-Börringe, 247.

Vid ca 13:30 kom gevärstävlingen igång men det var väldigt kämpligt för vissa skyttar, dimman blåste in och ibland var det nästan omöjligt att se. Trots det sköts det bra resultat, bl.a. sköt Henrik Bengtsson 149. Macke var bästa av de våra med 144, tätt följd av Viktor och Oscar på 143. När det var dags för 10 knäskott fortsatte Oscar att skjuta bra och sköt 87 poäng och han fick totalt 230 poäng och gickt till final (som han dock fick hoppa över...återkommer om varför)

I gåsacupen Gevär ställde sällskapet upp med Macke (ligg), Oscar (knä) och Pippi (stå) och de överraske alla med att bli 3:a bara 4 poäng från seger som Skurup vann. Pippis trea i stå var tung för detta oprövade lag.

I korthållsfinalen liggande för de yngre var det mycket jämt och tillslut blev det särskjutning för Oscar och Robin från Hyllstofta. De sköt 5 tior i rad men i det 6:e skottet sköt Oscar en "tioetta" mot Robins åtta och det var avgjort. Sällskapets skyttar imponerade i fanalen med att Nils blev 3:a, Thea 4:a och Viktor 5:a. Stort grattis till segern Oscar!

I de övriga 2 mästarskapen vann Henrik Bengtsson båda dessa. i gevär efter särskjutning och i korthåll ganska enkelt och vi kunda hålla prisutdelning ca 16:30 efter en lång dag.



Vårt lag i Gåsacupen i gevär

Medaljörerna i korthåll

Det vinande laget i Gåsacupen, korthåll


Oscars resultat

1 kommentar:

  1. Grattis Oscar!

    Bra gjort!

    Pippi: 3:a i stå.... :-)

    // Micke

    SvaraRadera