Toppbild

Toppbild

söndag 13 november 2011

Träningsläger med Klaus

Veckan innan lovet började korthållssäsongen för mig. Jag och några andra korthållskyttar från skyttegym var på träningsläger med den svenska förbundskaptenen Klaus. Men trots att han är den svenska förbundskaptenen så är han från Danmark och pratar därför danska. Vi var och sköt på Sävsjö skyttecenter i inomhus korthållshallen.

Dag 1
Vi började första dagen med att först ha teori om hur man skjuter liggande på danska. Lite svårt att förstå vad han sa i början men efter ett tag så gick det bra. Enligt Paul så skulle det inte vara några problem för oss att förstå vad han sa för gruppen bestod av 5 skåningar + en annan skytt. Men bara för att man är från Skåne så behöver man inte förstå danska ;)

När vi var klara med teorin börja vi med att skjuta liggande, medans Paul och Klaus gick runt och ändrade lite på våra ställningar. Efter att ha skjutit ett tag och blivit varma i kläderna var det dags för stående och här gjorde vi samma sak, vi började med teori. Han gick lite  igenom "skottklockan" hur lång tid det ska ta för att skjuta ett skott och hur vi skulle förbereda oss för att skjuta skottet. Sen var det dags att prova detta på riktigt i skjuthallen. Även här ändrade vi lite på ställningar och gevär.

Dag 2
Dag 2 fortsatte vi där vi slutade dagen före med stående. Efter det var det dags för knä och även här började vi med teori och skottklockan. När vi sedan kom ut i skjuthallen och började skjuta så ändrades det lite även här på gevär och ställningar. Vi avslutade sedan dagen med att bara skjuta knä och alla ni som har suttit och skjutit i er knäställing länge vet hur ont det gör att resa sig sen.

Efter att har skjutit korthåll 2 hela dagar i rad tackade vi Klaus för att han hade kommit och gick trötta tillbaka till boendet. Vissa av oss gav inte upp korthållet utan stannade på korthållsläger med Klaus i 3 dagar till medans vi andra åkte hem och hade höstlov.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar