Toppbild

Toppbild

lördag 4 februari 2012

Regionsfinal Skyttiaden

Idag var det regionsfinal i Skyttiaden. Förutsättningarna var att om man kom bland de 5 bästa i respektive klass så får man åka till Eskilstuna den 10 mars och skjuta Riksfinalen!

Tävlingen avgjordes i Sörabyhallen i Rottne där Söraby Skytteförenig bjöd på fina arrangemang som även gick att följa på nätet....vilket ni gjorde räknar jag med!

Det var årets kallaste dag och kvicksilvret gick ner till -16 när vi närmade oss Småland.

Dagens började med ståendeskyttarna och i L25 sköt Mimmi 390 och blev 2:a och gick därmed vidare till riksfinalen i Eskilstuna. Stort grattis till dig Mimmi!


Det fortsatte med Johanna i L17 som har visat bra form de senaste veckorna. Johanna ville mycket men efter tre skott så trillade hennes nya glasögon isönder och sedan blev Johanna pressad av detta och tyvärr slutade hon på 368. Johanna skall nu spänna sin skruvar lite extra och ladda om. Oscar fortsatte i L15 s med bra skytte och hade chans på en finalplats men tappade för mycket på slutet. Han drog till med 7 st 10* i rad under skjutningen och då hoppades vi men han höll inte ihop på de 10 sista och slutade på 363. I L15s skulle även André ha skjutit men fick tyvärr lämna återbud vilket gladde Mattias Jogmark från Eslöv som var reserv och det tackade han för genom ett nytt personligt rekord och en finalplats i Eskilstuna!

Sedan var det dags för sittandeskyttarna och först ut hade vi Nils och Thea som tyvärr inte hade sina bästa dagar. Nils sköt 395 och Thea sköt 398 och det räckte inte så lång i den tuffa konkurrensen. I klass L13 var det 8 skyttar som sköt maximala 400 poäng så det blev särskjutning om den sista finalplatsen. Tufft att skjuta fullt och ändå inte gå vidare.

Dagens slutade med L11 och där hade vi Viktor som sköt 100+97+100+100= 397 vilket gav en 2:a plats med 35 tio-ettor. Viktor gick därmed till final! GRATTIS!



4 kommentarer:

  1. Hejja Viktor du är grym!!! Nu åker vi till Eskilstuna!!! //Mimmi

    SvaraRadera
  2. Ja, ni ÄR GRYMMA!
    GRATTIS till er båda!!!!
    //Gry & Thea

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat alla skyttar!
    Grattis till Viktor & Mimmi!!!
    // Micke

    SvaraRadera
  4. Grattis Viktor och Mimmi till Eskiltuna.

    Thea, Nils, Johanna och Oscar nästa år är ni oxå i Eskilstuna.
    Annelie

    SvaraRadera