Toppbild

Toppbild

lördag 10 mars 2012

Riksfinal i Skyttiaden

Rapport från Riksfinalen i Skyttiaden. Resan började för Christianstad redan på fredagen med resa i bil till Eskilstuna. Vi började vid 12-tiden med siktet inställt 55 mil norrut. På vägen så åt vi i Värnamo och köpte godis i Mjölby. Vid halv-sju tiden var vi i Eskilstuna och checkade in på hotellet och sedan gick vi tillsammans med ett stort gäng från Eslöv och Vellinge och åt på en restaurang. Där åt vi buffe så vi nästan rullade hem.

Nu till själva skyttet, man kan säga att vi inte riktigt nådde ända fram idag. Mimmi sköt 385 och var inte så nöjd. Viktor sköt 396 med 33 innertior och slutade 9:a i klass L11. Hade han skjutit en innertia till så hade han gått till final, hade han skjutit 2 hade han varit etta....små marginaler. Oscar inledde inte så bra och slutade på 362, 4 st 7:or förstörde hans dag. Nils sköt 397 och är ganska nöjd med den men det räckte inte heller till final. Rolig extrainfo var en lista som heter "Golden shot" där de särskiljer de bästa 10,9 med varandra. Viktor sköt 3 st (vilket var bästa i hela tävlingen) och han hade bästa skott nr 9, 10 och 15.

Appropå små marginaler. I klass 13 var det 4 skyttar som sköt 400 med 40 innertior och sedan är det 9 skyttar som sköt 400 med 39 innertior - alla de skall nu göra upp om en finalplats i shoot-off.

Resultaten från tävlingarna finns på denna länk
http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Tavlingsverksamhet/Inbjudningarresultat/Nationellt/Skyttiaden/20112012/

Det är roligt med Riksfinal i Skyttiaden, mycket folk och många skyttar. Vi träffade även på en del gamla kompisar från Skol-SM och nya kompisar från träningsläger tidigare i vår. Mycket glädje och en del besvikelse men framför allt är det kul att se ungdomarnas glöd. Vi följde även kretsmästerskapet live härifrån och tycker åtminstone att det var en stor överraskning från Bromölla.....
















Nu blir det hemresa och sova i bilen för att 2 skyttar som sköt Riksfinalen idag skall skjuta fält imorgon på Ravlunda.........(vi är förmodligen de sista entusiasterna)

Resan hem började med att GPs:en gav oss en genväg som visade sig vara en senväg.....dessutom när vi var riktigt långt ute i skogen så tittade skogens konung fram och träffade nästan vår bil....puh det var nära. Vi hittade ut och hann äta på IKEA och som ett mirakel hann vi hem till "mello" så vi kunde se den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar