Toppbild

Toppbild

söndag 7 oktober 2012

Riksfinal Korthållscupen

Idag avgjordes Riksfinalen i Korthållscupen. 7  lag var på plats i Eskilstuna och ett av dem var vi i Christianstad . Vårt lag idag var:

Liggande med stöd: Viktor
Liggande utan stöd: Oscar
Ställning: Johanna

Tävlingen ersatte tidigare Ungdomscupen där bara skyttar från 25 år fick vara med. Nu fick i princip alla vara med och varje region fick skicka 2 lag. Årets övriga lag var Ålem, Ramselefors, Hagfors, Björksta, Södra Mark och Vaksala. Medelåldern i vårt lag var yngst (synd att inte ungdomscupen var kvar.....)

Liggandeskyttarna började och vi fick inte riktigt till det med 190 poäng på både Oscar och Viktor, de slutade bland annat med varsin 8:a. Oscar som för dagen var sjuk och hade ont hade det extra kämpigt och det var tal om att han inte kunde fortsätta skyttet för dagen. Just nu låg vi sist i tävlingen och Ålem ledde.

Johanna sköt 184 i ställning (nytt personligt rekord!) efter bra skytte trots ett par dåliga skott  i knä och stå. Detta resultat var näst bästa för dagen och vi avancerade upp till 5:e plats, Ålem ledde fortfarande.

Inför finalen var det "medicinteamet" som tog hand om Oscar och vi lade upp en taktik med att han skulle lägga sig just innan provskottstiden och sedan skjuta fort i de 10 första skotten för att sedan resa sig och vila. Taktiken funderade bra och han sköt 50+47. Viktor sköt tyvärr 46+46 och vi föll tillbaka. De fem sista skotten var skott för skott med decimal och Oscar fortsatte med 50,2 vilket gav den bästa finalen i klassen och han slutade 4:a totalt sett på 337,2 poäng. Viktor hade ingen bra dag och han slutade på 330,6. Vi låg nu 6:a och det var jämt både i toppen och botten av tävlingen. Ålem ledde fortfarande.

I ställningsfinalen sköt Johanna 48+43 i de 10 första och vi låg fortfarande 6:a i en jämn final men i de sista 5 ståskotten sköt hon 47,6 och vi avancerade upp till 4:e plats på totalt 990,4 poäng. Vi var 4 poäng efter 3:an Björksta och ytterligare 10 bakom dagens segrare som blev Ålem, endast 0,4 poäng före 2:an Hagfors. Johanna fick totalt 322,6 poäng vilket gav en totalseger i ställningsklassen!

Vi kan konstatera att mot Ålem hade vi ingen chans men med lite stolpe in hade vi kunnat bli 3:a idag. Nu blev det ju dock inte så och det var ett gäng trötta men ganska nöjda skyttar som lämnade Eskilstuna för denna helg....men var så säkra - vi kommer tillbaka (redan om 4 veckor....)

Att skjuta knä före stå (Som man gör i Eskilstuna) passade inte Johanna. Hon började med en 7:a fyra gånger i rad under helgen.

En sliten Oscar inför finalen som peppas av mamma

Dagens bästa: Johanna vann ställningsklassen!

Laget med mascot i väntan på hemfärd

 


2 kommentarer:

 1. Bra jobbat med tanke på alla sjukdomar!
  Lycka till i finalen.

  // Micke

  SvaraRadera
 2. GRATTIS till laget!
  En fjärde plats är inte dåligt.

  Och GRATTIS till dig Johanna!

  Pernilla
  SvaraRadera