Toppbild

Toppbild

söndag 25 november 2012

Falling Target

I helgen har det varit SM/JSM/RM i Falling Target. Tävlingarna avgjordes för andra året i rad i Marks Skyttecenter i Kinna/Skene. Sällskapet hade 4 skyttar på plats och dessa var Lotta, Johanna, Oscar och Viktor.

Först till lite tråkigheter.....tyvärr var det endast 5 sittandeskyttar från Skåne i dessa tävlingar vilket naturligtvis är synd.

Sedan till det roliga. Våra skyttar sköt
Lotta, 35
Johanna, 27
Oscar, 25
Viktor, 36

vilket gav oss följande.

Viktor gick till final i RM (Riksmästarskapen) sittande som 14:e skytt. I åttondelsfinalen sköt han 7 träff och hade lite flyt och gick vidare. I kvarstfinalen sköt han fina 9 träff i en tuff match som han ändå forlorade och åkte ut. Han slutade delad 5:a i mästerskapet. Dennis OScarsson från Åkarp tog ett silver efter att forlorat särskjutningen mot mästaren som var en 11-årig kille från Ludvika.

Viktor ingick även i det skånska disktrikslaget som tog RM GULD sittande! De var 5 skyttar i laget varav 4 av dem gick till finalen så det var ju inget snack om var guldet skulle gå (även om de "bara" vann med en poäng före Småland)

Lotta segare i Klass 17 men åkte sedan vidare till tävlingar i Norge (kommer mer om denna resa i ett annat blogginlägg) och därmed missade hon en säker finalplats.

Johanna ingick i det distrikslag från Skåne som tog JSM GULD!

Föreningslaget med Lotta, Johanna och Oscar tog ett JSM SILVER! (efter "omöjliga" Gullabo)

Så resultatmässigt blev detta en mycket trevlig tävling och det var det i övrigt också. De 5 föreningarna som arrangerade denna tävling gör det mycket bra med många funktionärer så det är bra kvalitet på tävlingarna. Marks Skyttecentrum är en gammal tennisbana som är ombyggd till skyttehall och där är bland annat en "läktare" där publiken kunde följa finalen där alla 16 skyttar fick tåga in under jubel och applåder samtidigt som de berättade vem skytten var, vilka tidigare resultat den hade och vilka övriga fritidsinressen skytten hade. Under finalen var det sedan mycket jubel och applåder så stämningen var på topp under finalen som sköts mellan 19:00-20:00 på lördasgkvällen!

Nästa år är skjuts tävlingarna åter i Kinna, vi kanske kan bli lite fler skyttar då!


2 kommentarer:

 1. Grattis! Ni har verkligen varit jätte duktiga.

  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Grattis!!!

  Kanon, så duktiga ni är!!
  Ni fortsätter ta medaljer även på luft, härligt!

  // Micke

  SvaraRadera