Toppbild

Toppbild

måndag 31 december 2012

Nyårsträffen

Årets sista dag och då var det naturligtvis skyttetävling och full aktivitet på skjutbanan. Nyårsträffen har arrangeratas sedan urminnes tider, först var det på nyårsdagen och sedan blev det nyårsafton, Syftet förr i tiden var att få en sista chans att skjuta till sig en kompetens för märken och klasser men eftersom klasserna numera gäller från 1/10 så finns inte det behovet längre. Numera skjuter vi bara för det är kul och det är en rolig och trevlig tävling.

Årets tävling hade samlat en hel del skyttar och även en del lite längre ifrån. Det var skyttar från Öved-Östarby, Wemmentorp-Örkelljunga, P2, Brönnestad, Knislinge, Bromölla och Christianstad. Det var nog deltagarrekord på flera år tillbaka i alla fall.

Det hela började med en enkelserie i respektive klass och tävling om vandringspriset "Nyårspokalen". Kampen blev hård mellan Viktor och Macke som båda sköt 97 men Viktor segare på bättre sistaserie.

Sedan började dagens stora kamp, Ståcupen. 2 stoskott i cup där vi lottade skyttarna mot varandra. När det var dags för final så stod dagens förhandsfavoriter Oscar och Bengt Hansson mot varandra och det vann Oscar med 15-14. I bronsmatchen vann Bengt Bengtsson före Lars Rooth.

Dagens avlutades med fika och prisutdelning och då anslöt även de skyttar som hade tränat luftgevär idag.

GOTT NYTT ÅR!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar