Toppbild

Toppbild

söndag 27 januari 2013

Sparbanken Syd Open

I helgen var det luftgevärstävlingar i Ystad. På lördagen var det 7 skyttar från sällskapet som tävlade. Bästa i sittande var Viktor som sköt maximala 400 poäng och 420,1 i decimal. Bästa i stående var Lotta som sköt 380 i heltal och 398,0 i decimal. Under söndagens sköt sedan Isabell 400, 8 och på det vann hon klass L25. Johanna blev 2:a i L20, Nils 2:a i L15r och Viktor 4:a i L13. Ståendelaget (L15-L20) med Oscar, Johanna och Lotta vann.

Vi hade hela laget i Skåneserien sittande på plats för att skjuta vår bortamatch mot Trelleborg, vårt lag fick 1584 poäng och sedan skulle Trelleborg skjuta under söndagen och sedan får vi se hur långt det räckte. (Trelleborg sköt imponerande 1598 så det blev seger för dem även i denna metchen)

Under dagen visade även Johanna upp lite nymodigheter och anpassningar till det nya internationella regelverket för sportskytte (det gäller alltså inte det nationella skyttet än så länge). Hon hade anpassat sina skytteskor och har nu även en ny säkerhetsflagga som går igenom hela pipan.

Det var väldigt roligt att vi var så många skyttar tillsammans från föreningen och vi hade en trevlig dagi Ystad som arrangerade tävlingen mycket bra och trevligt. Vi tyckte extra mycket om de grillade mackorna (toast) som serverades i köket (sådana borde vi också ha i vår servering!)

Våra skyttar inför start

Ny säkerthetspropp som går igenom hela pipan (OBS! Endast internationella regler)

Till vänster, anpassade skor till nya reglerna (ingen kant), Till höger, skor som de såg ute före anpassning

2 kommentarer:

  1. Grattis till alla fina resultat!


    //" supportern"

    SvaraRadera
  2. Grattis till Er alla! Riktigt bra gjort.

    // Micke

    SvaraRadera