Toppbild

Toppbild

söndag 20 januari 2013

Vinterfältträffen

Årets första fältskjutning, Vinterfältträffen i Bjäraryd som arrangeras av Gammalstorps skytteförening. Samlingsplatsen var i Bjäraryds hemvärngård där Gammalstorp numera har sin luftgevärshall och vi hade tyvärr lite svårt att hitta dit för att vi blanande ihop vägvisning med visning till målen (det var en bilfätskjutnig).

Från sällskapet var det bara de unga skyttarna som trotsade kyla och sköt fält, Viktor och Oscar skulle göra sin första fältskjutning på egen hand utan stöd från äldre rutinerade skyttar, det gick emellanåt riktigt bra men på 2 av målen så lös vår orutin igenom.

Första och andra målet grick bra och de hade 5+6 träff men sedan kom dagens första stora misstag när vi typ bedömde 75 meter fel och resultatet blev ju därefter. Sedan fick det bra igen med rätt avstånd och vind men på sista målet missade vi vinden på ett 600-meters mål och det slutade i 0, 1 igen.

Summasumarum så fick de ihop 22 träff var, det gav Viktor en seger i klass 15 och Oscar blev 3:a i klass 3 Det var en trevlig dag och en trevlig skjutning, fina mål med fina skjutplatser.

Inför knämålet. Oscar skjuter höga knä för att träna inför sitt stora mål i år.

Mål 6 där det tyvärr blåste mer än vad vi trodde

Mål 3 stod på 425Inga kommentarer:

Skicka en kommentar