Toppbild

Toppbild

söndag 22 september 2013

Skol-SM Dag 2

Idag var det fältskytte på programmet. Alla skåningar sköt och de flesta sköt korthåll medans Oscar och Viktor sköt gevär fält. Dagen började med fin "vandrarhemsfrukost" med gröt och kokta ägg samt jos, mackor och flingor. Alla städade sina rum och sedan bar det av mot skjutbanan och den första patrullen som gick ut 08:30

Korthållsskyttarna fick åka militär bandvagn ut till stationerna som var någon kilometer från skjutbanan och sedan var det en runda på ca 4 km. Det var en lite klurig skjutning är de rapporter vi fått. Thea sköt korthåll fält och fick ihop 19 träff vilket var en missräkning. Bästa skåning var Riccy med 29 träff och en 9:e plats.

Oscar och Viktor sköt gevär fält och inskjutningen gick bra där Viktor var något åt höger. För Viktors del blev det ingen lyckad skjutning där han hela tiden kom marginellt fel i sida och fick bara 19 träff.

För Oscar gick med mycket bra och han började med 24 träff på de 4 första stationerna och sedan blev det en 4:a på 5:e stationen som var en 1/7 på 300 meter. Han samlade ihop sig och drog in en 6:a på sista målet och fick ihop 34 träff med 16 innerträff. Detta räckte till en delad förstaplats i klass 17.

Hela fältskjutningen var en figurskjutning där 5 av målen stod på 300-meters vallen och sedan sköt patrullerna från olika ställen på avstånd mellan 145 till 450 meter. Det var fint väder med lite byig vind som förvillade lite. Lite konstiga saker kring markering, kritning och klistring var det också men över det hela gick det bra under dagen.

Ca 12:30 blev det särskjutning där han mötte hemmahoppet Fredrik Forsberg. De fick skjuta på 300 meter, först en C30 och sedan 1/7 på 40 sekunder. De sköt första båda målen och sedan blev det markering inför en stor publik i hallen (väldigt många skåningar). Oscar fick 6+5 och vann mot 5+5. GULD till Oscar alltså och en härlig revansch från gårdagens miss i banskjutningen.

Sedan fick vi äta och stressa till prisutdelningen och ca 13:40 lämnade vi Sundvall för att åka hem..... (och då började det regna).

Resultat Lördag

Resultat Söndag

Resan hem gick bra och vi sträckkörde från Sundsvall till Järna där vi åt och sedan bar det va till Mjölby där bussarna delade på sig, en åkte till Hässleholm och en till Sävsjö. Ca 02:00 inatt var vi hemma.

3 kommentarer:

 1. Ett STORT GRATTIS till guldet Oscar!

  // Pernilla med fam

  SvaraRadera
 2. WOW!!
  Grattis till GULDET!
  Riktigt bra gjort Oscar!

  // Micke

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till guldet :-) fam Johansson Viby

  SvaraRadera