Toppbild

Toppbild

lördag 9 augusti 2014

Nationellt DM Korthåll

Denna lördag var det Nationellt Korthålls DM i Ystad och det var även distriktsfinal i Korthållscupen. Vi hade 4 skyttar på plats och det blev en mycket lyckad dag för Christianstadsskyttarna.

Ungdomsmästerskapet
Viktor sköt 193 i grundomgången och hade delad ledning och sedan i finalen fick han tillslut 336 poäng och det krävdes en särskjutning om guldet och då sköt han 2 tior och vann. Detta var nu Viktors 4:e raka DM guld för ungdomar i Skåne och han har ni tagit guld i både luftgevär, gevär och korthåll.

Junior liggande
Thea sköt 189 i grundomgången och ledde därmed finalen där hon kunde hålla undan mot spurtande skyttar och även hon vann sitt mästerskap på slutpoängen 329.

Senior liggande
Mimmi var i final efter 194 i grundomgången och hon slutade som 9:a på 335.

Senior ställningar
Mimmi hade 187 i första omgången och Thomas 178. Mimmi ledde därmed inför finalen där även hon kunde hålla spurtande skyttar bakom sig och hon vann mästerskapet på 323!

Korthållscupen
Med laget Viktor, Thea och Mimmi så ledde Christianstad finalen och när det hela var klart så hade vi en 2:a plats efter Svedala-Börringe. Därmed är vi klara för regionsfinalen i Bromölla om en vecka!

Därmed får vi i bloggredaktionen säga ett STORT GRATTIS till DM-Gulden till Viktor, Thea och Mimmi!


1 kommentar:

  1. Grattis! Tre guld till christianstad, toppen!

    // Pernilla

    SvaraRadera