Toppbild

Toppbild

söndag 23 augusti 2015

Landskamp Sverige - Danmark

I helgen har det varit den årliga landskampen i nationellt korthållsskytte mellan Sverige och Danmark. Skådeplats för denna kamp har varit i Ystad och Johanna från oss har representeras Sveriges juniorlag.

Det svenska laget bestod av 6 st senior ställning, 3 st senior liggande, 3 st veteran liggande och 6 st junior ställning. En trupp på 18 skyttar och dessutom 2 lagledare

På fredags var det träning, incheckning på boendet och sedan bjöds det på grillad gris på skjutbanan.

Under lördagen var det individuella tävlingar i 4 olika mästerskap. Det slutade med 2 svenska segrare och 2 danska. För Johanns del var det ingen lyckad dag, hon slutade 10:a totalt och 5:e bäste svensk. Senare på lördagskvällen var det bankett på en restaurang i Ystad.

Söndagens tävlingar är lagtävlingar. Seniorer/veteran i ett lag och juniorerna i ett annat. Alla skjuter och sedan få varje land räkna bort sitt sämsta resultat i respektive tävling. Man skjuter dessutom i den ordningen som man placerade sig från lördagen så Johanna började i första laget för de svenska juniorerna. Hon sköt mycket bättre idag med 276 poäng i en 3x10 vilket visade sig vara juniortävlingens 4:e bästa resultat och 2:a bästa bland svenskarna. Sedan blev det en mycket spännande väntar när hon följde sin lagkamrater. När alla vara klara hade Sveriges junior samma resultat som de danska men danskarna vann på bättre resultat på 2:a skytten.  Svenska seniorerna vann sin tävling med 4 poäng.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar