Toppbild

Toppbild

lördag 2 april 2016

Nationell Domarutbildning

Idag har det varit Nationell Domarutbildning i Kristianstad på Wendesbanan, den första av sitt slag inom vår organisation. Detta är ett led i Gevärssektionens mål att höja standarden när det gäller säkerhet och följa våra regelverk. Detta i kombination om att den nya regelboken för Nationellt gevärsskytte kom ut för ett par veckor sedan och det nya nationella regelverket (mer om det senare) gäller från i fredags.

Det var 22 st personer på plats för södra Sverige och 3 av dem var från sällskapet, Per, Pippi och Kristoffer och våra kunskaper kommer vi att ha nytta av inför kommande SM-tävlingar på sommar på skjutbanan.

Kursen/utbildningen bestod av 4 st prov som vi fick göra individuellt och i grupp. Proven gick ut på att man skulle lära sig leta upp regler och information i skytteregelboken och tolka dessa. Vi fick ett antal frågor där vi skulle ta reda på vad som gällde genom att läsa i regelboken vilket föranledde mycket diskussion men vi kom oftast fram till rätt svar vilket var bra. Alla kursdeltagare klarade kursen och vi är nu de första licensierade domarna i nationellt skytte. Ett av målen med detta är att det minst skall vara en domare med i juryn på stora tävlingar.

 Kursledarna var Bo Ohlsson och Maggan Emilsson som både också är med i regelkommittén  och som har arbetat med att ta fram den nya regelboken.

Vi i sällskapet stod för lokal och mat och då passade vår nyrenoverade skyttepaviljong mycket bra till detta. Dessutom tog vi hjälp av Bengt på Rökeriet som fixade en kanonfin lunch till oss som var mycket uppskattat av deltagarna.

Vad beträffar den nya regelboken så finns det en hel del förändringar och förtydliganden och det får vi återkomma till senare. Vissa saker kommer jag att ta upp på föräldrarmötet den 12/4.

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Nyheter1/2016/Utbildningnationellagevarsdomare/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar