Toppbild

Toppbild

måndag 16 januari 2017

Nominerad till Idrottsgalan: Johanna Klemmedsson

Inför Nordöstra Skånes Idrottsgala den 28 januari på Yllan så har Christianstads Skyttesällskap 2 st nomineringar och 6 skyttar som skall få pris av kommunen för sina SM-Guld. Här kommer presentation av en av nomineringarna

Kategori: Årets Unga Ledare
Nominerad: Johanna Klemmedsson
Förening: Christianstads Skyttesällskap
Ålder: 21
Bor: Bosön, Lidingö
Yrke: Studerar på Bosöns Idrottsfolkhögskola

Att Johanna blev nominerad till detta pris är för oss i sällskapet ingen större överraskning, vi har alla sett vilken kapacitet hon har som ledare och funktionär i föreningen då hon ofta tar initiativ till nya aktiviteter som lyfter både våra skyttar och oss som förening. Hon var en viktigt kugge i det arbete styrelsen och föreningen gjorde då vi fick pris som Årets Ungdomsförening 2014 och hon var ju även framme med Micke Nilsson och tog emot det priset. Johanna har de senaste åren väckt liv i vårt eget ungdomsråd, startat upp vår träningsgrupp "Upp och Stå" för unga ståskyttar, startade vår blogg där hon tidigare var en aktiv bloggare samt startat upp och drivit många aktiviteter som gjort att vi i föreningen har fått en bättre sammanhållning t.ex jul- och sommarfesterna. Det inte många vet är kanske vad Johanna sysslar med utanför föreningen och detta är säkert en bidragande orsak till årets nominering. Johanna är nämligen väldigt aktiv som ung ledare inom flera olika områden och grupper.

  • Ungdomsrepresentant i Gevärssektionen styrelse vid Svenska Skyttesportförbundet. Johanna och Andreas Christensson var de första ungdomsrepresentanterna i denna sektion på flera år. Där har hon bland annat de senaste åren arbetet med regelfrågor och hur svenskt skytte skall hantera direktiven kring barn- och ungdomsidrott från Riksidrottsförbundet.
  • Medlem i Ungdomsrådet vid Svenska Skyttesportförbundet och där har hon de senaste årets jobbat mycket med marknadsföring av gruppen och arbetet med omorganisation hur gruppen skall arbeta
  • Startat upp en ny form av träningsläger för nybörjarskyttar i luftgevär stående. Det första lägret arrangerades i höstas av ungdomsrådet och det blev succé direkt  med maximalt antal deltagare. De jobbar redan med nästa steg och det är et nytt läger och nu skall det även göras fler läger på fler orter enligt samma koncept.
  • Skriver  reportage om skyttar och skytte i tidningen Svensk Skyttesport.
  • Var tävlingsledare de 2 sista dagarna på JSM i sportskytte i Kristianstad i juli 2016. Tävlingarna genomfördes på ett mycket bra sätt och detta uppmärksammades av Svenska Skyttesportförbundet då både vi som arrangör och Johanna fick beröm för att ha klarat uppgiften så bra.
  • Arbetat som funktionär på Nordens största Skyttetävling: Swedish Cup. Johanna var ansvarig för nyheter på hemsida och Facebook samt fotoarkivet. Flera uppskattade reportage skrevs under tävlingsdagarna som Johanna var ansvarig för.
Vi säger grattis till nomineringen och önskar Johanna lycka till på galan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar