Toppbild

Toppbild

söndag 29 januari 2017

Nordöstra Skånes Idrottsgala

För 5:e året i rad var Christianstads Skyttesällskap representerade vid Nordöstra Skånes Idrottsgala och i år var vi hela 32 personer på plats. Detta år hade vi många anledningar att vara med

  • 6 skyttar skulle bli firade av Kristianstad kommun för SM/JSM-guld
  • Viktor Klemmedsson var nominerad till Årets Talang
  • Johanna Klemmedsson var nominerad till Årets Unga Ledare
  • Oscar Nilsson (vår pistolskyttekompis från Lönsboda) var nominerad till Årets Genombrott.
Det var mycket folk på Yllan denna kväll, nytt deltagarrekord med över 700 personer som var på galan och inledningsvis var det förrätt och sedan var det Kristianstads kommun som delade ut blommor och diplom till SM och JSM vinnare. Vi hade 6 skyttar som skulle få och 5 var på plats. Emelie, Riccy, Oscar, Viktor och Thea var på galan och Mimmi var hemma men då hade vi Maja istället som var framme och tog emot hennes pris. Kommunen ger oss föreningen 5000 kr för att vi hade SM-guldmedaljörer och den checken fick de också ta emot på scenen. Vi jublade naturligtvis mest av alla när våra skyttar ropades upp.

Galan leddes som vanligt av konferenciern Per Forsberg och det skötte han som vanligt med bravur, t.ex så missade de att Riccy skulle upp på scenen men det löste de snyggt när vi var framme och påpekade detta. Efter första prisutdelningen var det buffé och därefter fösta prisutdelningsomgången där vi hade Viktor nominerad. Alla talangerna var uppe på scen men Viktor vann inte men han fick lite presentkort som tröstpris.

Efter fikan var det nästa utdelningsomgång och då ar det full pott för vårt bord. Först ut var Johanna som var nominerad till Åres Unga Ledare och där var alla uppe på scen och skulle få pris. Sparbankens VD läste upp följande motivering:

"En ung idrottsledare som har siktet inställt på att förbättra villkoren för sin sport och göra den till en riktig fullträff för alla utövare"

Årets Unga Idrottsledare är: Johanna Klemmedsson, Christianstads Skyttesällskap"

Jublet visste inga gränser hos oss när Johanna vann priset och fick ta emot en check på 10000 kr. Stort grattis Johanna - vi vet alla hur väl värd du är detta!

Nästa prisutdelning var Årets Genombrott och där hade vi vår "föreningskompis" Oscar Nilsson från Lönsboda Pistolskytteförening som var nominerad efter hans fina insats på WC i Munchen då han gick till final i våras. Oscar var inte själv på plats då han tävlade i Tyskland i helgen men hans tränare Kurt var på plats med Oscars pappa och farbror och vi fick jubla igen då Oscar vann priset! 

Sedan fortsatte galan med fler prisutdelningar och underhållning och den avslutades på skånska med Danne Stråhed som underhöll gästerna och då blev det lite bättre tryck på en gala som vi upplevde som kanske lite tamare än vad det brukar vara MEN vi hade ju all anledning att vara nöjda. I övrigt kan man säga att juryn hade gjort ett bra arbete i år, det kändes som det vara en mycket bra spridning på vinnarna i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar