Toppbild

Toppbild

söndag 19 februari 2017

Rinkabyträffen

Denna söndag i februari avgjordes fältskjutningen Rinkabyträffen på Rinkaby skjutfält. Tävlingen hade även 135 skyttar anmälda men det föll ner till 124 starter när tävlingen var avgjort, inte alls illa.

Under lördagen var det ett stort gäng som byggde mål under ledning av Sven och Stefan och efter instruktioner från banläggare Bengt Bengtsson. 5 mål skulle byggas och efter lunch var allt på plats.

Tidigt på söndag morgon var vi på plats på Rinkaby skjutfält för att få den sista utrustningen av militären och efter genomgång med säkerhetschefen åkte våra skyttar och markörer ut till målen så att första skottet kunde smälla enligt plan 09:00. Sedan rullade det på under dagen och sista patrullen gick ut 13:15 och ca 15:30 sköts sista skottet för dagen och då fick vi plocka ner målen igen och ställa in dem i vårt förråd på skjutfältet. Hela dagen har flutit på bra även och dimman blev nästa lite för besvärlig på slutet av dagen för de sista lagen.

Resultatmässigt visade det sig vare an svår skjutning och det var inte så många toppresultat i diopterklasserna. Där var en på 30 och en på 28 träff och tyvärr så lyckades inte våra skyttar så bra för dagen. Vi sköt

Riccy, 6
Oscar, 18
Fredrik, 17
Stefan, 19
Bengt N, 16
Jörgen, 20
Sven, 16
Micke "Kikare" N, 23

Men vi kan konstatera att det blev en bra genomförd tävling och vi fick berör för arrangemang, tävlingar och serveringen vilket alltid är roligt. Det är ju också roligt att det kom så många skyttar. Viktigt var också att det upplevdes generellt som att vintern säkerhetsutbildningar i fältskytte både för skyttar och funktionärer hade gjort sitt, det flöt på väldigt bra med säkerheten.

Ett STORT TACK till ALLA som hjälpte till både under lördagen och söndagen med tävlingarna. Fältskytte kräver väldigt många funktionärer och det är viktigt att vi är många så att vi orkar arrangera fler fältskjutningar, det börjar nämligen bli väldigt få av dem nuförtiden.

Gevärssektionens ordförande Micke Svensson var på plats och tittade på tävlingarna, denna helg ver nämligen en stor fältskyttehelg runtom i landet. Se reportage här:

http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2017/faltskyttehelgigevarssverige/

Bilder kommer senare......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar