Toppbild

Toppbild

söndag 15 april 2018

Fältskjutning Rinkaby

Under hela helgen har föreningen var aktiva med att arrangera fältskjutning på Rinkaby skjutfält. Under lördagen byggde vi upp 7 st mål tillsammans med folk från Bromölla, Södra-Gärds och Andrarum-Brösarp. Ca 12 personer var inblandande med målbygget under lördagen.

Under söndagen var det sedan fältskjutningen Rinkabyträffen som i år var på 7 stationer och det var också Skånskt Mästerskap Gevär Fält och det var föreningsmästerskap i sällskapet. Tävlingen var även årets sista NM-uttagning för landslaget.  Det var 125 skyttar anmälda (115 fullföljde)  från Skåne, Blekinge, Småland, Halland, Danmark och Västergötland och och det var hela 63 ! namn på funktionärslistan under söndagen. 7 stationer som skall bemannas dubbel för markering eftersom de flesta skjuter kräver sin organisation kan man säga. De flesta funktionärer får fika av tävlingen vilket vi gärna ger dem för att de gör en väldigt viktig insats för fältskyttet. Funktionärerna kom från Christianstad, Södra-Gärds, Bromölla, Andrarum-Brösarp, Löderup, Osby, Tyringe, Vinslöv, Knislinge, Loshult, Össjö och Blekinge.

Det var samling redan 07:00 för de första funktionärerna på morgonen och sedan hade vi säkerhetsgenomgång 07.30 och sedan gick första skottet 09:10 på morgonen. Det blev lite försenad start p.g.a. dimma på morgonen och den dimman höll i sig hela dagen men det gick att genomföra skjutningen.....det är lite komiskt....det har inte varit dimma på flera veckor men just denna dag skulle det naturligtvis vara det. Det fina vårvädret var också försvunnet och det vara ganska råkallt ute på fältet. Däremot var det relativt vindstilla vilket fältskyttar tycker om.

Sällskapet hade 6 skyttar till start och ytterligare 12 funktionärer. Vi hade 2 st diopterskytter och 4 st kikarskyttar, det är nog första gången i föreningens historia vi är fler kikarskyttar än diopterskyttar som tävlar, en milstolpe kan man säga och vi liksom många andra följer den utvecklingen. I våra föreningsmästerskap har vi följande lista:

Senior
1. Fredrik Nilsson, 38
2. Sven Olsson, 9

Kikare
1. Henrik Nyberg, 42
2. Stefan Axelsson, 41 (23)
3. Mikael Nilsson, 41 (15)
4. Christian Nordin, 41 (14)

I det skånska mästerskapt gick det totalt sett bra för de våra
Fredrik Nilsson tog ett silver i klass senior på sina 38 träff
Henrik Nyberg sköt alltså 42 träff i sin första fältskjutning och det resultatet delade han med 7 andra skyttar. I särskjutningen var det 5 som sköt och Henrik blev 3:a!
I lagtävlingen för kikarskyttar tog föreningen ett silver med skyttarna Stefan A, Mikael N och Christian N (för er info.....det hade inte hjälpt om lagledaren hade varit ut Henrik i laget - det hade ändå blivit silver)
Stort Grattis till alla våra framgångar!

Hela tävlingen gick mycket bra och vi fick beröm för fina mål och välorganiserad tävling där vi hade Bengt Hansson från Bromölla som banläggare. Sven och Stefan var ansvariga för målbyggande och målmaterial och det fungerade alldeles utmärkt. Vi kan inte annat än att känna stolthet för ett mycket bra genomfört arrangemang. Sträck på er #bästasällskapet. Stort TACK för era fina insatser

Resultatlistan















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar