Toppbild

Toppbild

söndag 24 februari 2019

Final Allsvenskan 2.0

I helgen har det varit final i lagtävlingen Allsvenskan och det kallas numera Allsvenskan 2.0 för att skyttarna möter varandra i matchen man mot man där man får matchpoäng 2-0, 1-1 eller 0-2 i varje omgång som består av 4 omgångar a 10 skott med heltal. I varje enskild match finns det 8 poäng att tävla om och sedan 3 matcher i matchen så totalt 24 poäng som skall fördelas ut.

Före själva finalen har vi skjutit 3 st kvalomgångar på hemmaplan och då har vi haft Viktor, Maja och Isac i laget men i finalen kunde inte Isac vara med så Niclas fick skjuta i vårt tre-manna lag istället i finalen som avgjordes i Söraby. Vi hade Maja som 1:a skytt, Viktor som 2:a skytt och Niclas som 3:e skytt. Lagen i Allsvenska 2.0 behöver in te vara rena föreningslag utan kan också bestå av mixlag med skyttar från olika föreningar men i vårt fall har vi kört med ett föreningslag.

Vi var lottade i grupp B som dessutom bestod av lag från Vellinge, Stenkumla, Värnamo och Söraby där man sköt mot alla lagen till att börja med. Så här gick det för oss

Match 1: Seger mot Vellinge med 13-11
Match 2: Seger mot Söraby med 18-6
Match 3: Förlust mot Stenkumla 8-16
Match 4: Seger mot Värnamo med 14-10

När allt hade summerats så visade det sig att 3 lag hade 9 poäng i toppen av vår serie och endast de 2 bästa lagen gick vidare och vårt lag hamnade tyvärr på 3:a plats på sämre matchpoäng, vi saknade 3 poäng för att bli 2:a........riktigt nära för en medaljmatch.  Bäst i vår grupp blev Vellinge som gick till final och Stenkumla blev 2:a och gick till bronsmatch, segern mot Vellinge i första matchen var en riktig skalp och en överraskning. Så vårt unga lag gjorde en mycket bra insats i denna roliga och spännande tävling där vi hade Pernilla och Katarina med som coacher och hejarklack samt så¨var Thomas där som tekniker. En tävling med bra lagsammanhållning, spännande tävlingar och mycket skytte rapporteras det om.

Slutresultat
1. Linköping
2. Vellinge
3. Björksta
4. Stenkumla

På lördagskvällen var det även en föreläsning för skyttar, ledare och föräldrar av viltmålsskytten Emil Martinsson om hans skyttekarriär.

Komplett resultatlista

Mer info på Skyttesportförbundets sida













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar