söndag 17 februari 2019

JDM 10m och testtävling

Mer skyttetävlingar på skjutbanan denna helgen, idag var det JDM 10m Sportskytte i kombination med en testtävling. Skånes Skyttesportförbund hade frågat om vi ville arrangera just för att vi har rätt så många ungdomar som skjuter just nu och så önskade de att skyttegymnasieeleverna skulle tävla också. Detta gjorde att det fick bli när "skyttegymmarna" hade sportlov och resultatet blev ganska lyckat, 23 skyttar till start varav 19 st var skånska juniorer. Riktigt kul att vi fick ihop så många skyttar. Där ser man var rätt datum och en grym marknadsföring ger!

Flera skyttar gjorde sin första sportskyttetävling och det kanske kan kännas skrämmande men skillnaden mellan nationellt luftgevärsskytte och sportskytte 10m är ganska små faktiskt. En stor skillnad är antalet skott, i sportskytte skjuter man 60 skott. Idag hade vi i sällskapet både Hannes, Hugo och Niclas som gjorde sin första sportskyttetävling så alla de slog ju personligt rekord idag! I HJ lagtävlingarna tog även våra lag silver och brons med Nicklas/Viktor i ena laget och Noel/Hugo i andra.

Vi i sällskapet hade 6 skyttar till start och 3 av dem gick sedan vidare till finalerna i det Skånska Mästerskapet. Dagens resultatlista ser ni här.

I mästerskapt går de 8 bästa från varje "klass" vidare och vi fick Noel och Niclas i HJ finalen och Maja i DJ finalen. I en sportskyttefinal börjar alla om från 0 poäng igen. Noel slutade 8;a i HJ och Niclas gjorde en riktigt bra final och slutade 4:a i HJ-finalen som var en riktigt jämn final där de 2 sista skyttarna var kvar så skilde det endast 0.1 poäng mellan dessa, riktigt jämt men Victor Lindgren, Sjöbo vann tillslut.

I DJ-finalen såg det länge inte så jämt ut och vår Maja Strand låg ungefär på 3:e plats hela tiden ganska långt efter men på något mirakulöst sett så kom hon ifatt och låg endast 0.3 poäng bakom Maja Bucher när 2 skott återstod och när det 24:e skottet var skjutet så hade Maja vunnit med 0.3 poängs marginal. Maja kan nu titulera sig Skånska Mästare Damjunior 10m, Grattis Maja!

Hela tävlingen flöt på mycket bra och vi hade en riktig fin servering under dagen med riktigt fint utbud! Tack till alla som var med och arrangerade idag! Vi försökte även göra finalerna så "internationella" som möjligt för att utbilda de unga skyttarna som sköt så vi försökte verkligen följa regelboken till punkt och pricka under finalgenomförandet....något som även vi behöver träna o