Toppbild

Toppbild

söndag 28 juni 2020

Royal League

Det har varit tunt med det internationella utbytet denna våren och det lär väl fortsätta så ett tag till. Men i helgen startade Royal League där svenska, danska och norska skyttar möter varandra i tävlingar som man skjuter på hemmabana on-line samtidigt.

De svenska skyttarna är samlade i Sävsjö och på lördagen vara det 3x40 och sedan på söndag skall det vara 10m. Detta är en seniortävling men juniorer får vara med i laget och Viktor fick äran att skjuta i det svenska 3x40 laget som dessutom bestod av Anna Norman, Marcus Madsen och Ludvig Wässman.  Alla skyttar sköt en grundomgång och sedan sköt de 8 bästa final.

Viktor sköt 1142 vilket var nytt personligt tävlingsrekord med en poäng. Han sköt riktigt bra i liggande men tappade lite i början av ståskyttet men avslutade riktigt bra med 98 på de 10 sista skotten. I den tuffa konkurrensen så var han långt ifrån final. Tävlingen dominerades inte helt oväntat av de norska skyttarna som hade 6 skyttar till final, de övriga 2 var Marcus och Anna. Finalen vanns av norska Henrik Larsen som sköt 2,3 poäng över det gällande finalvärldsrekordet!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar