Toppbild

Toppbild

lördag 22 maj 2021

Dag 1 på EM

 Liten rapport från Dag 1 på EM

Se länk från Skyttesportförbundets Facebook: https://www.facebook.com/skyttesport/posts/4316845938346304

Alla svenska juniorer sköt jämt men utan någon riktig topp så det blev inga finalplatser idag. Vår Viktor sköt 617,1 som han var nöjd med med tanke på att detta vara i princip den första tävlingen på drygt ett år. Viktor rapporterade om att han sköt riktigt bra 10:or, 47 st 10* och det var har riktigt nöjd med. Däremot hade han också 7 st skott under 9,7 och det var där han tappade sina poäng idag och det har man ju inte råd med. Han fick en 23:e plats i den individuella tävlingen och resultats idag var godkänt, resultatet som han sköt idag var på den nivån han har skjutit på träning den senaste tiden. För final krävdes 621,9 poäng. 

Den individuella tävlingen var också kvaltävling till morgondagens lagtävling, Det svenska herrjuniorlgaet (med Viktor, Victor Lindgren och Pontus Kallin) kom på en 6:e plats i kvalet vilket gjorde att de kvalade in till morgondagens semifinal där 8 lag deltar. Imorgon skall de i semifinalen skjuta 20 skott var och sedan går lag 1 och 2 till en direkt final och lag 3 och 4 till en match om bronset. Lagtävlingen skjuts imorgon på eftermiddagen. 

Imorgon på morgonen och förmiddagen är det Mixed Team tävlingen där Viktor skjuter i lag med Johanna Andersson, Dalstorp. i denna tävling skjuter lagskyttarna 40 skott var och sedan går de 5 bästa lagen till en final. 


I övrigt rapporterar Viktor att det svenska laget bor på ett hotell ca 1 timmes bussfärd från skjutbanan just vid flöden Donau och på andra sidan floden ligger Serbien. Laget åker buss mellan hotellet och skjutbanan.  Alla skyttarna måste Covid-testat var 48:e timme och när de får OK så får det ett "band" runt handen som ger dem rätt att komma in på skjutbaneområdet (se nedan hur testpersonalen ser ut). De svenska seniorerna anslöt till truppen idag och de börjar tävla på måndag. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar