Toppbild

Toppbild

onsdag 26 maj 2021

EM Dag 5 - Viktor sköt EM-final och 60L

Dag 5 på¨EM och det vara idag sällskapets junior Viktor Klemmedsson sköte EM-final för herrjuniorer 3x40 efter gårdagens fantastiskt fina skytte.

Idag var det lite tuffare för Viktor och han kände stor press i sin första internationella final och han fick och kunde inte riktigt upprepa gårdagens fina skytte. Tidigast i tävlingen låg han på 8:e plats och han krigade väl men förblev på plats 8 och efter 40 av finalens maximala 45 skott fick han vara den skytten som fick lämna först. MEN återigen grattis Viktor till en kanoninsats i 3x40!

Övriga finalskyttar sköt riktigt bra och speciell en ungrare som vann överlägset och dessutom sköt han nytt eurroparekord.

Viktor analyserar själv som att det var mycket press samtidigt som det var en riktigt rolig erfarenhet att skjuta en final i ett internationellt mästerskap.

Finalen följdes av många svenska "fans", skyttar och vänner och de skickade hälsningar till Viktor , se bilder. De som följde tävlingen live kunde glädjas att att Viktor fick mycket "TV-tid" (man kan konstatera att bara A var bra om man skulle synas mycket)

Efter finalen blev det riktigt stressigt för Viktor med dopingkontroll och ilfasrt till skjutbanan för att skjuta 60L, han kom dit 5 minuter före hn skulle vara på plats så det blev lite sämre uppladdning. 60L gick inte fantastiskt utan det blev 611 poäng och en 27:e plats

Nu är EM slut för de svenska juniorerna och imorgon är det hemförd samt karantän när de väl är hemma.