Toppbild

Toppbild

söndag 22 augusti 2021

190-års fest

 I går hade Christianstads Skyttesällskap sitt officiella 190-års firande. Efter många tankar och funderande hur det skulle bli i pandemin så valde vi ett lite enklare upplägg endast internt i föreningen och det blev en toppendag/kväll. 

Eftermiddagen började med kaffe och tårta, bakad av Mia, för gästerna, eftersom det vara fint väder satt vi utomhus. Medans vi åt tårta så var det lagindelning inför kommande tävlingar under kvällen. Våra ungdomar fick var och en vara lagledare för var sitt lag. Första tävlingsmomentet var skytte där varje lag skulle komma så nästa 190.0 poäng på 25 skott. Bästa laget sköt 189,5. 

Nästa aktivitet var en tipsrunda med fokus på föreningens historia. Förutom att det var riktigt svåra frågor så var tipsrundan dessutom i en app. För att få fram nästa fråga skulle man gå minst 40m, så varje grupp gick olika rundor men ändå samma tipsrunda, bästa lag hade 7 av 10 rätt.

Efter tipsrundan blev det mingel med dryck och snacks och vi inväntade grillbuffén som tillagades av Köttessen ute på skjutbanan. Inne i paviljongen var det uppdukat till fest och vi satte oss till bords och skålade för vår 190-åriga förening. efter huvudrätten var det prisutdelning av en del priser som egentligen delas ut på årsmötet samt dagen till är ett antal förtjänstmedaljer. Dessa fick pris/medalj: 

Ordförandens Hederspris 2020: Hugo Augustine

Erik Nilssons pris 2020: Hannes Nilsson

Förtjänstmedalj Silver: Mia Larsson, Åke Larsson och Johanna Klemmedsson

Förtjänstmedalj Guld: Per Klemmedsson, Roland Strand och Sven Olsson. 

Vår lagtävlingen fortsatte sedan med frågesport via Kahoot och vi blev serverade fantastiskt goda små efterrätter som Pernilla och Maja hade gjort och sedan avslutades middagen med prisutdelning för tävlingen där Lag Elias vann. 

Hela vårt jubileumsfest blev mycket lyckad och både gäster och vår jubileumskommitté var mycket nöjda med kvällen. Vi tyckte det var extra roligt att vår hedersmedlem och ordförande mellan 1997-2010, Erik Nilsson var på plats och kunde delge oss lite av föreningens historia i sitt tal han höll. 

Hela föreningen riktar sitt stora TACK till Pernilla, Ida, Linda och Mia i jubileumskommittén för en mycket lyckad kväll!
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar