Toppbild

Toppbild

fredag 5 april 2024

RM Mix Team

 Idag avgjordes RM Mix Team på Sm Luftgevär. Detta är en relativt ny luftgevärsgren som också är OS-gren numera. I Sverige har den RM-Status (Riksmästerskap) just för att skyttarna tillåts tävla i lag från olika föreningar.

Ett Mixed Team består an en herre och en dam som inlednings skjuter 30 skott var i en grundomgång. De 2 lag som skjuter totalt bäst skjuter sedan en guldfinal och de lag som kom 3:a och 4:a i grundomgången skjuter en bronsfinal. 

I finalerna skjuter laget skott för skott och efter varje skott summeras resultatet och de med bäst resultat får 2 poäng, vid lika blir det en poäng vardera. Först till 16 poäng vinner.

Viktor Klemmedsson från sällskapet tävlade idag i Mix Team tillsammans med sin sambo Hannah Göransson från Aleholms skytteförening. i grundomgången sköt de det 3:e bästa resultatet (endast 0.1 poäng från 2:a platsen) och gick till bronsfinal där de fick möta sina grannar i Sävsjö (Emanuel och Amanda från Aleholm/Södermalm-Liljeholmen).

I finalen får lagen också ha en varsin coach som har rätt att ta varsin time-out i 30 sekunder för att coacha sina skyttar eller taktiskt avbryta "flowet" för det andra laget. I denna match blev det en coachmatch mellan bröderna Axel och Oskar Lövander från Kävlinge där Axel stöttade Viktor och Hannah. Båda använda sina time-outer under matchen.

Emanuel/Amanda inledde bäst med 2-0 men sedan tog Hannah/Viktor många poäng i rad och ledde sedan matchen igenom och det slutade med 17-9 med vinst för Hannah/Viktor. Segrare blev lag Nora/Erik från Gullabo och I16/Lv6 som då blev riksmästare.

Finalerna sändes också på Youtube: SM Luftgevär Linköping 2024 Final Mix-team - YouTube

Nyhet Gevärssektionen: Skyttesport


Imorgon är det JSM och på söndag skjuter Viktor SM. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar