Toppbild

Toppbild

söndag 21 april 2019

European Youth League

Rapport från Viktor (och SkytteOnline) om hur det gick i den norra regionsfinalen i Youth League.

I den norra regionen ingår Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Estland, Lettland, Litauen och Polen. I själva regionsfinalen var det 5 lag kvalificerade i luftgevär och i luftpistol - Sverige hade lag i båda grenarna.

Det svenska luftgevärslaget bestod av dessa 4 skyttar (Skall bestå av 2 tjejer och 2 killar och de skall fylla max 18 år under detta året)

Johanna Andersson, Dalstorp
Victor Lindgren, Sjöbo
Lovisa Bjare, Botkyrka
Viktor Klemmedsson, Christianstad
Lagledare: Patrik Hjortkull, Söraby

De svenska laget åkte dit tillsamman med pistolskyttarna i 2 olika minibussar, en som tog vägen via Göteborg och en som åkte via Skåne och de mötte sedan upp i danska Århus där de bodde på hotell i utkanten av stan.  På fredagen var det träning, lagledarmöte och en kort invigning

Tävlingen är utformad som lagmatcher där skyttarna är rankade mellan 1 till 4 och respektive rankad skytt i respektive lag möter varandra, "vår" Viktor från sällskapet var det svenska lagets 4:e skytt. Sedan skjuter de 4 st 10-skottserier decimalt och den skytt som är bäst i sin serie får 2 matchpoäng för sin seger, totalt är det 8 poäng i varje match att tävla om och totalt 32 poäng i hela lagmatchen. För att vinna sin match krävs alltså 18 poäng.

Själva tävlingen avgjorde i Århus nya skyttecentrum som hade 55 st banor med SIUS-tavlor där man kunde skjuta både 10m och 15 m (i Danmark tävlar man även i 15m med korthållsgevär inomhus).

Det gick mycket bra för det svenska laget och här är deras matchresultat (Viktors resultat inom parentes)
Sverige - Finland: 20-12 (Viktor: 6-2)
Sverige - Polen: 20-12 (Viktor: 4-4)
Sverige - Norge: 20-12 (Viktor: 4-4)
Sverige - Estland: 28 - 4 (Viktor: 8-0)

Det svenska laget sköt alla mycket bra och det blev en riktig lagseger för detta lite orutinerade laget (3 av 4 var debutanter i laget i år, endast Johanna hade varit med tidigare). T.ex. i den viktiga matchen mot Polen sköt samtliga över 410 poäng i sina matcher.

Vi har fått lite telefonrapporter från Viktor som själv var mycket glad för både lagets och sina egna insatser i tävlingen. Nu väntar final i Youth League i Budapest i oktober för laget.

Läs mer:
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/svenskjuniordominansiarhus/Svenska pistol- och gevärskyttar i Århus Matchresultat Lördag  

Match mot Norge

Match mot Estland


Slutresultat

Viktor i sitt nya skytteställ
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar