Toppbild

Toppbild

lördag 20 april 2019

Timme 19 - Medaljmannen

Det finns en tävling som heter Svenska dagbladets Hemmabaneskjutning som skjuts på gevär och korthåll under en vecka i juni. Till denna tävling finns en speciall medalj som delas ut till ca hälften av deltagarna och varje år pryds denna medalj av en skytteprofil, i år heter denna profil Thomas Persson.

Namn: Thomas Persson
Ålder: 45
Förening: Christianstads Skyttesällskap

Thomas är en av funktionärerna i tävlingen och han står för teknink, tavlor och resultat. Det är något han alltid gjort i denna tävling och han var med och skapade denna tävling för 14 år sedan. Första gången tävlingen avgjordes va 2006 och då var det 16 skyttar som deltog.

- Tanken var att vi skulle göra en annorlunda tävling och tanken var egentligen att det skulle vara en lagtävling med 5-mannalag. Men det gick inte att få ihop så det blev en individuell och då föddes 24-timmars, eller Umaningen som den också kallas, säger Thomas.

Thomas berättar att de började skjuta i källaren på Väskolan och 2009 var det på A3 och därefter har det varit på Wendesbanan. Intresset var ganska lågt den första åren men ökade stort när det kom ut till Wendes. Toppåret var det 85 skyttar + ledare så det var kanske 120 personer ute på banan vilket kanske är lite väl många för att det skall fungera - det blir lite trångt.

När det gäller medaljen så är det kanske en av de finaste skytteutmärkelser en skytt eller ledare kan få - för Thomas örjar det bli en vana att få fina utmärkelser. I januari i år fick han utmärkelsen Årets idrottsledare i Nordöstra Skåne. Alla vi som känner Thomas och vet vad han gör för skyttesporten förstår varför han har blivit utseedd- han är ovärderlig för både 24-timmars och skytterörelsen!

Nu återstår bara frågan om vad han skall få för titel på medaljen......"Mega-Link guru" eller kanske "Skyttesupport". Vi får se vad det blir.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar