Toppbild

Toppbild

söndag 1 september 2019

GP i Novi Sad

Viktor fick i förra vecka åka tillsamman med 14 andra skyttar i "junior och utvecklingslandslaget" till Serbien och Novi Sad för att skjuta internationell GP tävling. Tävlingen samlade 180 deltagare från 15 länder.

Resan började redan tidigt på tisdagen från Sävsjö till Kastrup där incheckning av vapen och avfärd skulle ske på morgonen. Både orutinerade skyttar och säkerhetspersonal gjorde att denna procedur tog längre tid än väntat och de fick springa genom Kastrup för att hinna med sitt plan till Belgrad som redan då var kraftigt försenat (troligen p.g..a. incheckningen). Väl framme i Belgrad strulade det igen med vapnen och myndigheterna och det tog nog drygt 3 timmar efter de landat innan de kunde åka till Novi Sad som ligger ca 1 timme norr om Belgrad bredvid vid den europeiska storfloden Donau.

Första dagen var träningsdag och skyttarna fick då känna på värmen, det var över 30 grader alla dagar och en dag toppade det med 41 grader i skuggan. Viktor tävlade varje dag: Mixed Team 10m, 60 skott 10m, 3x40 på 50m och 60L på 50m och han sammanfattar det så här:

- Det hela var en riktigt roliga resa och upplevelse och jag lärde mig mycket. Värmen var tuff för mig och det är något jag måste träna på att hantera. Resultatmässigt så var det en tuff resa, jag hade önskat jag sköt lite bättre. 


Mer info på skyttesportförbundets hemsida
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/GPiNovisad-Serbien/
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/SilveriNoviSad/
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/medaljerpa10meterinovisad/
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/GPNoviSad50meter/
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/SistadageniSerbien/


Lite bilder från diverse Instagramkonton och från sektionens hemsidaInga kommentarer:

Skicka en kommentar