Toppbild

Toppbild

söndag 8 september 2019

Träningsdag Kikarfält med långa avstånd

Efter att vi kikarskyttar var klara med att vara funktionärer på NM i fältskytte på Ravlunda begav vi oss till platsen på skjutfältet som kallas Plattan för träning inför hösten och vinterns fältskyttetävlingar. Ett mycket bra tillfälle att öva och vi hoppas att det ska synas i resultaten framöver.

Alla som kan sin ballistik vet ju att ju längre ut man kan verifiera sina träffar desto bättre stämmer sedan tabellerna på kortare håll. Denna dag fick vi möjlighet att skjuta ut till mellan 450 och 1100m vilket är en mycket ovanlig möjlighet. Målen på 1100m var 100x100cm, 60x60cm samt 30x30cm (den sista var det ingen som träffade med vilje)

Eftersom det är omöjligt att se träffar eller kulhål på så långa avstånd och det skulle vara mycket ineffektivt att köra ner och kolla så sköt vi på plåt med träffindikatorer som blinkar vid träff. På så sätt får man direkt återkoppling på om man träffar och 8 skyttar kunde skjuta samtidigt utan problem. Totalt sköt vi nästan 1000 skott fördelat på 15 skyttar.

Under dagen fick vi också möjlighet att prata med ledare inom Svenska skytteförbundet angående kikarskyttets framtid och organisation, mycket spännande hur det skyttet ska utvecklas framöver. Kanske får även vi mästerskap någon gång, vem vet?

Ett stort tack riktar vi till Rickar Henrysson som arrangerat övningen och killarna från Dagstorp som fixade fika. Tack också till ägare av plåt och träffindikatorer
Anders.Möller / Knislinge
Henrik.Nyberg /Christianstad
Erland.Nilson / MSG
Alexander.Åkesson / Dagstorp
Robbin.Fagerström / Mörrum
Rikard.Henrysson / Knislinge

Vid pennan, Henrik NybergInga kommentarer:

Skicka en kommentar