Toppbild

Toppbild

lördag 14 september 2019

JSM Dag 2

Andra dagen på JSM och nu är tävlingarna i Skövde för banskytte Korthåll. Den stora grenen Korthåll Liggande avgjorde på förmiddagen med 8 skyttar från sällskapet och sedan på eftermiddagen var det 4 skyttar som tävlade i ställningar.

Det rapporteras om en en svårskjuten dag med ganska kluriga vindar, detta i kombination med lite debutantnerver får många av våra skyttar gjorde att resultaten inte var de högsta för våra skyttar. När grundomgångens 4 skjutlag vara klar hade vi 2 skyttar i finalerna, Viktor på 191 i JSM-finalen och Johanna på 191 i RM-finalen. Extra roligt att notera att vår träningskompis Albin från Södra Gärds låg etta i finalen på 195.

Skåne tog ett JSM-guld med förbundslaget på 577 poäng, endast 1 poäng före Värmland. Laget bestod av Dennis Oscarsson, Anton Salomonsson och Viktor Klemmedsson. Grattis Viktor till ett JSM-Guld i lag!

I JSM-finalen låg Viktor långt bak med sina 191 poäng men det var endast 4 poäng upp till toppen, det vara riktigt jämt alltså. Viktor var bästa skytten i finalen med 145 poäng och tog sig upp till en 4:e plats. Andra skånska framgångar var Dennis Oscarsson, Furulund som vann ett silver.

I RM-finalen ledde Johanna med en poäng så hon hade bara 1 i finalen som blev jämn och nervös rapporterar hon. Hon slutade 2:a och tog därmed ett RM-silver individuellt.

Efter prisutdelning och en snabb lunch var det dags för ställningsskyttet. Här var det tufft för våra skyttar och de var ej så nöjda med resultaten. Viktor tog sig till JSM-final som 10:a med 178 och Johanna gick till RM-final som 7:a efter 174 poäng. I finalerna behöll de ungefär sina platser, Viktor lutade på 313 och Johanna på 305. I JSM-finalen blev det dubbelt Skåne i toppen. Niklas Jogmark, Furulund, vann på 324 poäng och Anton Salomonsson, Barkåkra-Hjärnarp blev 2:a på 318.

I förbundslaget blev det på nytt ett JSM-Guld för skåningarna. Med laget Dennis Oscarsson, Niklas Jogmark och Viktor Klemmedsson blev det nytt JSM-Guld. Grattis killar!

Efter prisutdelning bar det tillbaka till boendet och nu rapporteras det om den traditionella tacomiddagen. Imorgon är det banskytte 300m i Mariestad.

Nyhet Skyttesportförbundet
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/jsmiskovde-lordag/

Resultat Liggande
Resultat StällningarInga kommentarer:

Skicka en kommentar