Toppbild

Toppbild

söndag 25 oktober 2020

Skånskt Mästerskap Fältskytte

 Idag vara det fältskjutning i 7 stationer på Rinkaby skjutfält och det var även Skånskt Mästerskap i Fältskytte. Huvudarrangör för denna tävling var Bromölla Skytteförening med Bengt Hansson som banläggare. 

Sällskapet hade 5 skyttar till start samt så var även Per K, Bengt N och Anna med som funktionärer. Det var fint höstväder men kanske lite blåsigt emellanåt men det blev en ganska träffvänlig runda. För våra kikarskyttar gick det riktigt bra!

Henrik,  42/20 - Skånsk Mästare i Kikar Fält. GRATTIS!

Sander, 39/17

Stefan, 36/16

Per J, 31/7

I lagtävlingen blev det också seger för sällskapet med laget Henrik, Sander och Stefan!

Resultat Dm Kikare

Resultat DM Kikare Lag

Fotocred: Anna, Per och Sven

Rapport från Henrik (några minuter efter pressläggning från bloggredaktionen)

Söndag var det dags för Höstträffen och Skånskt mästerskap på Rinkaby skjutfält. Sju stationer totalt och avstånd från 107(!) till 640m. Förmiddagen tillbringade sällskapets 5 skyttar med att vara funktionärer ute på stora fältet där vinden tog i mellan varven. 

Tävlingens första stationer sköts i dungarna i norra delen av skjutfältet, två stationer i varje med ganska korta avstånd och rak motvind vilket ju är trevligt när man ska försöka träffa något. Tyvärr var Fredrik och hans bössa inte riktigt överens om vilket håll kulorna skulle gå så han valde att kliva av efter andra stationen.

Station 5 till 7 var ute på stora fältet och här hade vi vinden i sidan, tacksamt nog avtog den något efter lunch vilket såklart var uppskattat. Sist sträckte vi ut benen på en B100 på ca.640m.

Resultatmässigt gick det bra för Christianstad med med vinst i mästerskap för Henrik och i lagtävlingen där Henrik, Sander och Stefan vann med god marginal.

Resultat Höstträffen, 5 första stationerna (träff/inner/placering)
Henrik    30/16/2 
Sander   29/14/12
Stefan    24/11/33
Per         23/7/35

Resultat Mästerskapet, alla 7 stationer (träff/inner/placering)  
Henrik    42/20/1
Sander   39/17/11
Stefan    36/16/15
Per         31/7/23 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar