Toppbild

Toppbild

måndag 11 juni 2012

YOUTH OLYMPIC CAMP 2012

I helgen var jag, Mailn och 11 skyttar från Strömsund på Youth Olympic Camp eller som det också kallas YOC i Stockholm. YOC är ett läger som arrangeras av SOK ( Sveriges olympiska kommitté ) för alla som är aktiva i en OS gren. Platsen för lägret var Bosön. Totalt på lägret var vi 500 deltagare, 100 ledare och 700 olympier.

Vi lämnade Sävsjö tidigt fredag morgon och var i Stockholm vid lunchtid, där mötte vi sedan upp skyttarna från Strömsund som vi skulle bo med. Vi var lite före i schemat då lägert inte börja från 14.30 så vi gick då och kolla på  Viltsmåls-VM och  VM i Segweypolo. Efter det tog vi tunnelbanan och buss ut till Bosön där vi mötte ledarna och fick våra YOC kläder. Lägret invigdes av Stefan Holm som höll ett öppningstal, senare på kvällen var det grillning och 8-kamp.

Kl. 08.00 rullade bussarna från Gärdet där vi bodde ut till Bosön för våran första aktivitet. Vi började dagen med en föreläsning om " Tankens kraft ", efter det hade vi ett idrottspass med 4 andra sporter. Vi hade då ett fyspass med inriktning på överkroppen med bågskytte, curling, badminton och bordtennis. Efter lunch var det en föreläsning om kost. Senare på eftermiddagen rullade bussarna till Östermalms IP. Där fick vi chansen att träffa alla 700  olympier och intervjua dom om deras karriär, vi satte dock mest fokus på de 19 som höll på med skyttesport. Jag tog chansen och prata med ganska många av skyttarna bland annat Håkan Dahlby och Ragnar Skanåker. Senare var det dags för stadionfesten som firade att Sommar OS hölls på Stockholms stadiun för 100 år sedan. Vi fick då tåga in i en fullsatt stadium efter alla olympier. Det var superhäftigt!!! Även kungen och drottningen var där.
Efter det började den 3 timmar långa showen som vi tyvärr inte han se klart eftersom vi hade bussar att passa, men vi såg nästan hela.

På söndagen började vi med ett fyspass med bara skyttegymmarna, det gick ut på att springa en slags tipsrunda runt Bosön och ta reda på så mycket som möjligt. Efter det hade vi en föreläsning med Jonas Edman där temat var inspiration, där berättade han om sin idrottskariär och sin OS satsning. Sedan var det dags för en till föreläsning om träningsrådgivning med fokus på fysträning för skyttar. På eftermiddagen hade vi ett fyspass igen med de andra idrotterna, den här gången var det  nederkroppen som gällde. Lägret avslutades sedan med en film från helgen, va imponerande att se hur mycket vi han med att göra ;)

Jag har haft en superrolig helg där jag har blivit inspirerad, lärt mig mycket och lärt känna nya kompisar från Strömsund och ungdomar från andra idrotter som har samma mål som jag.

Om ni vill veta mer om SOK, gå in här , ni kan även se filmen från lägret här

                                                               Jag och Malin i våra tröjor
     
                                      Här är en film när jag och Hilde intervjuar Skanåker


                                                             En film inne på stadiun

1 kommentar:

  1. Wow så häftigt!
    Hoppas att Ni hade riktigt roligt!

    // Micke

    SvaraRadera