Toppbild

Toppbild

lördag 30 juni 2012

SSM

SSM eller Sydsvenska Mästerskapen avgörs i helgen i Kristianstad. Idag på lördagen var det korthåll det tävlades i. Morgonen började med Korthåll fält och 66 skyttar som sköt 6 stationer med kända avstånd. Vädret var bra och det var 5 skyttar som lyckades med att skjuta maximala 36 träff så senare på dagen blev det särskjutningar för dessa skyttar. Segrare blev Erik Sundkvist från Berga (ja, han brukar ju vinna Korthåll Fält) i Liggandeklassen och sedan vann xxx Danielsson från Värnamo Ställningsklassen. Hyllstofta tog storslam i Liggande med stöd där de fick platserna 1 till 3 och de vann även lagtävlingen. För "de våra" gick det inte så bra....så vi skriver inte om det.

Dagen fortsatt med ställningsskytte där Oscar sköt 181 och Mimmi 189 poäng. Detta tillsammans med Johannas 174 gjorde att de vann lagtävlingen för ställningsskyttar. När det var dags för finaler så ledde Oscar juniorfinalen och Mimmi var 2:a i seniorfinalen. Efter både bra skytte kombinerat med ett par dåliga skott så slutade Oscar på en mycket fin 3:e plats i juniormästerskapet (vem hade trott det när dagen börjarde) som Erik Sundkvist vann (2:a segern för dagen). Mimmi sköt bra i seniorfinalen och slutade på 320 poäng och det blev särskjutning om segern som hon dock förlorade mot Johan Christensson.

I liggandetävlingen var det tuffa förhållande idag med blåsigt väder vilket gjorde poängnivån något lägre. Dock inte för alla, Marco Ljungkvist, Hyllstofta, sköt hela 343 poäng och vann seniortävlingen ganska enkelt. Våra skyttar sköt godkänt: Oscar 191, Johanna  189, Nils 189, Thea 188, Simon 187 och Viktor 184. Laget med Oscar, Johanna och Nils slutade 2:a. Oscar och Johannan var även i juniorfinalen och då blev Johanna 7:a och Oscar 9:a.

Rent arrangörsmässigt har det gått bra. Vi har i princip skött hela tävlingen på bara föreningsresurser vilket ärmycket imponerande. Denna tävling är egntligen större än Skol-Sm och mer komplicerad att genomföra. När dagen var slut så låg vi bara 10 minuter efter tidschemat och skyttarna kunde åka hem 18:45. Ett stort tack till alla våra funktionärer under dagen! Årets längsta tävlingsdag var därmed över.

                                                  Vårt fina prisbord
                                                     Guldmedaljören i junior finalen
                                                                   Medaljörerna i junior ställning




1 kommentar:

  1. Från Trelleborgs Sportskytteklubb ett stort tack för en rolig och väl genomförd tävling i strålande sommarväder. Fin skjutbana har ni också :)

    SvaraRadera