Toppbild

Toppbild

torsdag 9 maj 2013

Hanöbuktscupen

Kristihimmelfärdsdag och dår är det Hanöbukstcupen för alla korthållsskyttar. I år var där tyvärr inte så många skyttar som där brukar vara så det vara bara 10 banor igång så tävlingen tog lika lång tid som vanligt.

Christianstadsskyttarna var först (före arrangörerna) på plats och flera sköt i de första skjutlagen. Tävlingen är får vår del lite ovanlig eftersom man skjuter på papptavlor och skall använda kikare (en av få tävlingar per år för oss) och det märks att vi är lite orutinerade på detta. Låte dåliga kikare och skyttar som inte vet hur de skall skruva när de får information kan göra situationen lite komisk inne i skjuthallen. Förövrigt var det fina förhållande under dagen med fint väder och nästan vindstilla.

Det gick till slut ganska bra för oss
Thea, klassegrae i KL15
Viktor, 2:a i KL13
Lotta, 2:a i KL17
Fredrik, 2;a i KLFadder
Thomas, 2:a i K1-3
Johanna, 2:a i K4-Elit

I lagtävlingen gick det också väldigt bra där vi vann för andra året i rad. Laget bestod av Thea, Viktor och Johanna. Vårt andra lag blev 3:a.

I liggandemästerskapet hade vi 2 skyttar i final nämligen Ida och Thea som slutade 8:a och 7:a i mästerskapet. Vann gjorde den rutinerade Göte Corneliusson, Svedala-Börringe.

Ställningstävlingaen vann också av Göte i en final där Thomas, Johanna, Ida och Lotta var med i. Thomas kom 2:a och Ida 3:a! (andra andreplaceringen i rad nu Thomas......det går bra nu!). Det blev dock ingen prisutdelning i ställningenfinalen då en skytt i finalen (med framskjuten placering) sköt på fel prick bland sina egna tavlor. Det uppstod en diskussion om detta var rätt eller inte och olika tolkningar av regelboken gjordes. Södra Gärds skytteförening valde därför att vänta med utdelning av medaljerna tills de rätt ut frågan med hjälp av expertis. (När jag själv läser regelboken så tolkade jag det som att det togs rätt beslut idag, paragraf 9.4.7 sista stycket i Regelboken....vi får se om andra tycker det.)

En mycket trevlig dag och tävling var därmed slut. Sedan åkte vi hem för att heja på IFK.1 kommentar: