Toppbild

Toppbild

söndag 5 maj 2013

Jubileumstävling Eslöv

Eslöv Skyttegille firar i år 125 år och de firar de med olika jubileumstävlingar och nu var det dags för tävlingen i gevär 6.5. Det var en liggandtävling på 100-ringad tavla där man sköt 25 skott liggande i två klasser, Öppen och Veteran.

Sällskapet hade 3 skyttar på plats, Oscar, Viktor och Lotta. Oscar sköt bra och fick en bra poäng som räckte till en 3:e plats i in finalen. Viktor hade tyvärr glömt stödet hemma och trots att arrangören gjorde allt de kunde för att hitta ett bra stöd till honom så ville det sig inte riktigt idag. Lotta var lite ringrostig efter att inte skjutit gevär på 2 månader men både Lotta och Viktor tog ändå de 2 sista platserna i finalen.

I finalens 5 finalskott sköt Oscar Ok men det räckte inte så han blev 3:a i en final där Petra Andersson, Skurup, vann. Lotta blev 9:a och Viktor 10:a.

Det fanns också en extratävling där skyttarna lottades in i 3-mannalag där varje skytt skulle skjuta 5 skott i ligg, knä eller stå. Oscar var ståskytt i det segrade laget som bestod av Henriuk Bengtsson i liggande, en icke namngiven veteran från Eslöv och Oscar i stå. Det krävdes dessutom särskjutning för att de skulle vinna och där sköt Oscar 10+8. I pris fick lagmedlemmarna en varsin flaska vin (som Oscar nu skall spara till han fyller 20.....eller så tar bloggaren den).

1 kommentar:

  1. Tycker jag Oskar ska spara o ha stående på sitt rum i Sävsjö tills han tycker sig vara gammal nog att dricka det :) //Pippi

    SvaraRadera