Toppbild

Toppbild

lördag 10 augusti 2013

Skånskt Mästerskap Korthåll

Idag har det varit bra väder i Skåne och Ystad vilket gjorde denna dag mycket trevligt, idag var det nämligen Skånskt Mästerskap i nationellt korthåll. Det var väldigt många skyttar till start till denna tävling som för första gången hade alla mästerskapen samma dag och dessutom sköt vi distriktsfinal i Korthållscupen. Ystad skyttegille var arrangörer och det gjorde de med den äran!

Sällskapet hade fem skyttar till start: Johanna, Lotta, Viktor, Oscar och Thomas. Det var både fågel, fisk och mittemellan för våra skyttar idag.

Tävlingen började med liggande och där sköt Viktor väldigt bra i 18 skott och slutade på 190 poäng och kom in som 6:e skytt i ungdomsmästerskapet där han sedan spurtade med 144 poäng och slutade på en 4:e plats. Johanna, Lotta och Oscar sköt också final i juniormästerskapet och där blev Johanna 6:a.

Johanna drog sedan till med ett nytt personligt rekord på 185 poäng i ställningstävlingen och klasseger i klass 4. Med det resultatet låg hon 2:a i juniorfinalen och sedan lyckades hon hålla den platsen med slutpoängen 315 poäng. Grattis Johanna till ditt silver!

Dagens segrare blev:
Ungdom Liggande: Niklas Jogmark, Falsterbo-Vellinge
Junior Liggande: Sarah Nilsson, Ystad
Senior Liggande: Henrik Bengtsson, Svedala-Börringe
Veteran Liggande: Johny Vadebo, Helsingborg
Junior Ställning: Mattias Jogmark, Falsterbo-Vellinge
Senior Ställning: Viktor Webeklint, Furulund
Veteran Ställning: Johny Vadebo, Helsingborg

Tyvärr så slutade dagen lite tråkigt för oss då vi i Korthållscupen inte kunde ställa upp med fullt lag i finalen för att en skytt hade åkt hem p.g.a. ett missförstånd. Vi kunde inte heller ersätta med annan skytt så att Viktor och Johanna sköt finalen utan någon chans till avancemang och de slutade 6:a. Viktor slutade på 334 poäng och Johanna satte nytt personligt rekord på 323 poäng. De två lag som gick vidare var Dagstorp Lilla-Harrie och Falsterbo-Vellinge






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar