Toppbild

Toppbild

fredag 1 november 2013

Nationellt SM Luftgevär

I helgen är det nationellt SM Luftgevär i Linköping och i Umeå. Tävlingen skjuts alltså på 2 orter men med den gemensam resultatlista. Det stora flertalet av skyttarna skjuter i Linköping.

Linköping har en mycket fin och ny skytteanläggning där man samsas med pistolskyttar och bågskyttar. Alla har sin del av byggnaden och så ha de samlingslokaler gemensamt. Detta gör att man har en "lagom" anläggning för sitt föreningsbehov men samtidigt en stor anläggning som kan användas vid stora tävlingar. Under SM sköt vi både i lufthallen och pistolhallen samt så användes bågskyttehallen till vapenkontroll och ombyte.

 Från oss så tävlade Johanna och Oscar och de sköt både JSM och SM. Det gick väl sådär kan man säga även om Johanna var rätt så nöjd med sin omgång i JSM. I JSM sköt Johanna 381 och Oscar 374. I SM sköt Johanna 377 och Oscar 371.

För övrigt kan man konstatera att skyttesportförbundets nya regler för lagtävlingar på SM nu är fullt genomförda då de även nådde SM Luftgevär. Numera är det 2-mannalag vilket gjorde att vi även kunde ha lag. Tyvärr tycker jag att det är synd att det nu är 2-mannalag inom luftgevär (och korthåll) där det fortfarande finns underlag för att ha 3-mannalag som hade gett tävlingen lite mer tyngd som lagtävling. Bara för att vi har få skyttar inom en gren så borde det inte sätta nivån för alla andra.

För övrigt kan man säga att det var gott om skåningar i Linköping med föreningar som Eslöv, Vellinge, Trelleborg, Åkarp och Tomelilla. Det är en trevlig tävling där både stå och sittandeskyttar samlas på samma plats vilket gör att många träffas samtidigt som det blir en lång tävling som avslutades med finaler på kvällen och prisutdelning ca 19:30. Har ingen resultatlista just nu med Skåne fick i alla fall en svensk mästare i Marcus Madsen, Vellinge, som vann SM. (mer detaljer kommer säker senare....)

Allmänt kaos i omklädningsrummet (bågskyttehallen)

I denna soffa hängde Oscar hela dagen....förutom när han sköt

Livevisning i samlingslokalen

I Linköping finns det ett visst "chokladföretag" för har fabriksförsäljning. Vi var naturligtvis där


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar